Advertisement

Wednesday, December 9, 2015

Dinner Tema Retro 70 an - Bayview Beach Resort,Batu Feringghi, Penang

Assalamualaikum semua..

Entry ni dah lama sangat tertangguh..ni cita bulan 10 aritu tapi sekarang ni baru ada masa nak update..Bz dengan urusan harian membataskan niat untuk menulis..hehe..*alasan*

Dinner dan Family Day telah diadakan pada 16/17 Oct 2015 bertempat di Bayview Beach Hotel, Batu Feringghi..Hotel bertaraf 4 bintang uolls..kalau nak bayar sendiri mestilah kedekut kan..tapi dah company sponsor dinner + accomodation..haruslah awal awal feedback cakap nak pi..
Hampa bayangkan staff sahaja 100++ dan total yang pergi tu dalam 70-80 keluarga..so diorang book lebih dari 70-80 bilik kot sebab kalau family besar dapat 2 bilik (connection room)..Aku rasa diorang spend almost 100k untuk semua ni..hebat bak hang..

posing masa sampai


Ni bilik yang kami dapat..picture google ja sebab dah terdelete dari phone..mihihihi..Bilik besar and dapat extra bed sebab boy aku dah besar so takleh share katil..lagipun malam karang kalau katil gerak dia terjaga plak kan..kihkihkih

 
Dinner start pukul 7.30 malam di Grand Ballroom.Besar gila ballroom.Sebelum ni pernah ada event International Dance kat ballroom nih..so hampa bayangkan la besaq mana...*tutup mata cuba bayangkan*
 
Aku dressing sesimple yang bole la..just ikut tema dekat peplum ja kot..yang lain aku hentam saja..Aku sebenarnya segan nak overshadow..lagipun ni bukan company aku kerja..aku hanya bekerja di dalam bangunan yang sama..sebab company yang aku kerja provide Professional Services to company nih...means that aku kerja sebagai Admin di Syarikat A...yang buat dinner ni Syarikat B..so dah kerja di tempat yang sama dan bos-bos mat salleh aku provide professional services kepada Syarikat B..so diorang invite la kami sama-sama..faham??hehehe
Actually aku rasa beruntung jugak..even different company..tapi apa ja event yang depa anjurkan..depa akan tetap jemput kami..and corporate shirt semua kami dapat...kami adalah sebahagian dari depa..depa still memerlukan expatriate untuk advice syarikat depa..so begitulah serba sedikit ceritanya...
 
Jom sambung balik bab dinner dengan melayan gambar-gambar kat bawah...semua bosses sporting gila..diorang memang ikut tema (pakai rambut alfro dan seluaq yang kaki besaq tu haa).seronok tgk..siap masa persembahan pembukaan..bosses yang menari Daddy Cool...memang cool abis..
 
Little Boy

 
Mummy

 
 
 
Possing kat photo booth
 
Bosses sporting giler
 
 
Dinner berakhir kul 11 malam..aku langsung tak snap picture makanan sebab ralit tengok persembahan...persembahan staff pun ada...tapi aku tak tergolong sebab macam aku cakap tadi..kami special guest jer..mihihihi..
 
Special thanks to bosses and staff yang bertungkus lumus untuk event ni..
 
Pas abis dinner balik lena sebab esoknya ada family day..
 
**Gambar bawah ni gambar the next day..aku snap masa little boy tengah tido..tido lena dia tak sedar diri dah..selesa sungguh dia tido hotel..



Luv,
Eka
 

No comments:

Post a Comment