Advertisement

Wednesday, November 25, 2015

Budget ke Phuket Thailand

Assalamualaikum semua...
Seperti yang dijanjikan,arini aku nak list down total keseluruhan kami kat Phuket untuk 3 hari 2 malam..

TOTAL PERABIS DUIT UNTUK DAY 1:
Minyak Keta: RM 30
Bridge Toll: RM 5.60
Makan MCD: RM 20
Beli rokok & cikedes: BAHT 200
Minibus: BAHT 150/person=300 BAHT
Dinner: 400 BAHT
Roses: 100 BAHT
Package island: 1300 BAHT/person=2600 BAHT
Sim Card + Topup=300 BAHT
International Plug=100 BAHT

TOTAL PERABIS DUIT UNTUK DAY 2
Dinner: BAHT 300
Fridge Magnet:BAHT 200
T-shirt: BAHT 550

TOTAL PERABIS DUIT UNTUK DAY 3
Teh Ais + Roti: BAHT 100
Lunch: BAHT 300
Taxi: BAHT 700
Donut (Airport):BAHT 110
Parking (Airport): RM 58

Sakit mata nak convert kan,so aku kira berapa aku spend dalam RM.Dan jumlah duit baht yang aku dapat masa tukar kt money changer..aku dapat rate yang berbeza so fening nak kira..

TOTAL SEMUA:
Tiket Flight Firefly: RM 620
Hotel 2 malam paid by Debit Card (BAHT 1400): RM 151.70
DUIT BAHT TUKAR KT MALAYSIA: RM 488
DUIT BAHT TUKAR KT PHUKET: RM 200
DUIT BAHT TUKAR KT PHUKET (2ND TIME):RM 50
DUIT SPEND DALAM RM: 113.60


JUMLAH KESELURUHAN: RM 1623.30

 Masa balik ada la lebih sikit duit baht..tak ingt wapa kupang..(^-^)



So tunggu apa lagi..cepat-cepat kumpul duit tau korang..tak menyesal g sana..such a wonderful place!!!
Kalau ada rezeki..aku nak kesana lagi..tapi kalau diberi pilihan..aku nak explore tempat baru then baru repeat ke sini balik...

No comments:

Post a Comment