Advertisement

Thursday, September 17, 2015

Aku dah buang IUD..Remove IUD..Tanggalkan IUD...

Haha...apa punya tajuk daa...
Untuk pengetahuan semua aku dah buang IUD...so kalau dah buang apa maksudnya tu???
Ok..aku memang tgh plan utk pregnant lg..utk 2nd baby...My little boy pun dah become big boy skrg.dh makin notty..so i think this is the right time utk aku tambah sorang lg...Hopefully gurl la pulak kan..sbb nama dah ada..hahaha

Sebelum buang iud ada sedikit perasaan seriau,takut,gementar..dan mcm2 la..tapi kan...aku beranikan diri jgk..kalau xbuang skrg..bila lg kan..aku pun dah semakin tua..taun dpn dh 3 series kot..tua2 nnt nak berehat ja..xmo dh beranak..so tumpang dok muda kita beranak dlu...huhuhu

Aku buang iud dkt Klinik Chang n Koh kt Kulim..aku pi sorang2 ja..xberteman pun..aku tgh period n doktor kta boleh sgt nak buang..so terus buang...5 minutes decision!!

Kalau tgk kt blog pasai pengalaman org buang iud..mostly depa ckp sakit la..pedih la..mcm2..tp bg aku..xsakit pun..kihkih..yg kta sakit tu maybe manja sgt kot..muahahaha..

Pas doktor buang..doktor tanya nak ambil balik x..aku just ambik balik la..saja nak snap photo sbg kenangan..yg rasa geli xpyh tgk k...iud yang selama ni dlm badan aku spt dibawah..ngeri x tgk??
Yang basah tu kesan aku basuh na..bukan hingus..:-p


Selama aku pakai iud dr hujung tahun 2011..aku rasa ok ja..even time period heavy flow..tp kalau dr segi nak rancang kehamilan mmg berkesan sgt..ckp mcm doktor sakit puan plak kan..mihmih.(^^)

Okla..nak chow dlu..nak pi buat anak dh..muahaha..bye :-p