Advertisement

Tuesday, June 16, 2015

Mission Accomplished..Majlis Kesyukuran & Birthday Party Tema Transformers

AMARAN: Entry ini mengandungi banyak gambar dan panjang berjela-jela..so kalau korang malas nak baca,please stay away from this blog..

First thing,syukur kehadrat ilahi kerana memudahkan majlis kami..cuaca pun elok tak ujan..alhamdulillah sgt...
Walaupun berlaku bertukaran menu pada saat akhir,aku bersyukur sebab lauk yang dihidangkan cukup dan dapat memuaskan ati tetamu..yang tak puas ati lantak hampa la..sebab tu rumah aku..tuan rumah dah berbesar ati panggil..ada hati lagi nak complaint2 ye..kalau rasa ada yang tak kena..SILA buat majlis hampa sendiri..wakakakaka T_T

Majlis dimulakan dengan bacaan tahlil..kami jemput ustaz dan beberapa orang surau..dalam 40 org juga yang join majlis ni..terima kasih jiran2...gambar kt bawah semasa majlis tahlil..kualiti kurang memuaskan sebab cahaya dari luar...

 
Tapi...gambar tuan tanah kat bawah ni gred A..hahaha..dan lagi selfie sebelum bacaan tahlil..kihkih..jgn mare..:-p

 
Lepas habis majlis tahlil..semua dijemput makan di khemah yang disediakan...Kak aku cakap khemah mcm orang nak kawen..yala.kan kenduri kawen dnial..hahaha



Antara menu yang dihidangkan aritu ialah kurma kambing,dalca ayam,tembikai,air roselle,air oren,karipap,donut,kek,pulut seri muka,dadih dll..Thanks sgt kepada yang sponsor makanan tambahan tu...Maapla..tuan rumah xdan snap gmbaq makanan..kalut sgt..tula..aku nak upah photographer laki aku tak bagi..kan dah kekurangan gambaq..huhu

Untuk part candy buffet/candy booth ni,seawal pagi kami dah prepare...excited sgt...semua props,tagline,labelling aku buat sendiri tau..BUAT SENDIRI aka DIY..ada jugak tetamu cakap..aku tempah..tapi aku gtau aku buat preparation seawal 2 bln untuk semua ni...








Inilah item kt candy booth aku..kalau ada chocolate fountain lagi sempoi kan..tapi nak wat cmna..ini ja aku mampu...huhu T_T





 
Ok..abis part candy booth,jom pi kat photo booth plak..item & props kt photo booth pun aku DIY jugak dan menggunakan 100% bahan yang ada dalam umah aku..
 



 





Ini jela yang sempat bergambar..ramai kawan2 yang mai..tp biasala kan..tuan umah bz..mana dan nak selfie..hihi




Gambar kat atas plak suasana kat dalam khemah pada hari kejadian..

Lastly,aku satisfied atas usaha kami untuk pastikan majlis ni berjalan lancar..duit bukan ukuran..tapi niat ikhlas kami..its not about the money...but the moment is priceless..

Luv~~
Eka
 

Sunday, June 7, 2015

Project 14 June-Transformers Birthday Party update as at 08 June 2015

Salam semua..
Kurang dari seminggu lagi majlis kami akan berlangsung..selain dari sambutan hari lahir,kenduri ini juga digabung dengan majlis aqiqah dan kesyukuran serta tahlil...kiranya 4 in 1..senang..sekali harung org utara ckp..

Checklist spt bawah..
Katering-DONE
Jemputan-DONE
Flagline-DONE
Candy Booth Item-DONE
Pinggan Kertas-DONE
Cawan Kertas-DONE
Kek Birthday-DONE
Yassin & Goodies Bag untuk Tahlil-DONE
Cupcake-Not Yet
Guest Book-Not Yet


Aku rasa dari checklist diatas..almost 80% done..harap2 semuanya berjalan lancar..Aminn...

Kad jemputan dah pun diedarkan..yang dkt bg kad..yang jauh ambe pggl through fb je..


Inilah kad jemputan yang telah dihasilkan sendiri dengan Microsoft Power Point.."kreatif jugak aku ni kan...wakakaka :-p

Untuk item lain banyak jugak aku DIY contohnya mineral water label dan cupcake topper..ari2 bukak kedai printing dgn asben aku..sorang lekat..sorang gunting..tgklah betapa gigihnya kami demi anak tercinta..



Inilah cupcake topper dan mineral water label yang aku maksudkan..mengikut tema transformers yang dipilih oleh little boy...ampa rasa ok x?boleh kot nak wt bisness printing pas ni..

Actually aku decide nak buat sendiri semua ni coz selain jimat..aku boleh ketengahkan bakat semulajadi aku yang sedia ada.."kelip2 mata"..hihi

Selain dari yang ni..aku DIY juga food label,props untuk photo booth dan hiasan lain...terlupa plak nak snap pic..tapi hasilnya aku sendiri puas ati...sambil buat sambil puji..alahai..comeynyaa..kahkah...

So far aku puas ati dengan progress...cuma tggl nak susun dan hias candy booth hasil ilham sendiri ja..kalau nak tempah rm 500 kot..tapi bila buat sendiri..boleh jimat setengah harga..

Sekian sahaja melaporkan dari Kulim Kedah...mood bosan pagi nih..huhu..

Bye..
Luv Eka