Advertisement

Monday, January 26, 2015

Kisah Mixer

Dah berapa bulan aku kalut kt encik det nak beli mixer..
Aku siap list down kt dia kenapa aku nak sgt beli mixer ni..

1) Nak buat apam polkadot (sbb dnial suka makan..so berkobar2 la aku nak buat,besides tgk resepi cm kacang ja..

2) nak buat kek..1st kena try kek yang senang2..

3)nak buat kuih samperit..hahaha...sbb laki aku n anak aku mmg penggemar biskut ni..so aku kononya nak buat bg depa mkn..

Kebetulan,aritu aku masuk safety hunt yg dianjurkan oleh company..dan....mmg betul2 lucky la.group aku dapat no 1..
Aku rasa kalau aku tak geng dengan engineer n technican yg ckup hebat ni..memang aku takkan menang...gila tanya pasai benda yang aku mmg tak tau..orang operation mmg pandai la..aku tolong men sodoku ja..haha..

Hadiah yang kami dpt aritu ialah voucher giant bernilai rm 250 + voucher kfc/pizza rm 50 setiap sorang...wahhh...byk kan..
So..balik rumah terus kta kt laki aku..dah dpt voucher bleh beli mixer...cemey..tak guna duit sendirik..hehehe..

Maka mlm tu kalutlah pi giant sp beli mixer..
Beli mixer pensonic ja..harga rm 100...

Pas beli terus sumbat dalam cabinet..aku cuma try on mixer..tgk bleh jalan..kira ok la...
Dannnnn...sampai ke arini..aku tak buat pun kek...hahaha..

 Pastu kan..laki aku asyik perli2 je...

Sedapnya kek syg buat..
Pastu dia ulang lg kt nenial..ermmm..sedapnya kek mama buat....
Ee...tension n panas telinga ja kena perli...

Bila la nk wt kek nih..ok2..aku janji weekend ni buat...huhu..

Tuesday, January 6, 2015

1st Week of 2015

Sedar tak sedar dah masuk hari ke 7 di tahun 2015.Dan sedar tak sedar aku dah menginjak ke angka 29 tahun...hehehe..dan untuk pengetahuan hampa..dah 10 tahun aku kenal hubby aku...
Mengenali dia pada usia 19 tahun..masa tu darah muda..masa kami bercinta pun aku akui yang aku ni ketegaq dan suka melawan ckp dia..perkataan putus tu sentiasa la kt mulut...asal bergaduh ja nak break..konon meluat sgt la..last2 dia jgk jadi laki aku..huhu...

Untuk minggu pertama 2015 ni,routine harian aku berubah..jalan yang digunakan ke tempat keja pun berubah..sebabnya every morning aku kena send my lil son ke tadika dekat Bandar Putra Bertam,about 1km jugak dari rumah aku..pas antar dia..aku kena patah balik dan terus ke tempat keja di Kulim menggunakan jalan kebun2 tu...kalau sapa org tasek gelugoq mesti tau..Kebun Pak Mail depa panggil..Jalan tu kalau siang ok..kalau malam takdak sapa berani lalu..bkn takut ke hantu..tapi takut kat orang..yala kn..jalan sunyi..bole jadi tmpt org untuk melakukan jenayah jugak..

Seperti yang aku pernah ceritakan kt entry sebelum ni,anak aku dah start daycare kt Litle Caliph Bertam,arini dah masuk ari ketiga..dan so far dia ok ja g sekolah..nak kta nangis tu langsung dak..bagus tui anak teruna sorang nih...lega ati aku..
Dia akan officially start sekolah pada 12hb nnt..sekarang pi sekolah just pakai baju biasa..uniform next week baru pakai...yg bestnya ari2 nak pakai suaq pnjg keras (dia sebut seluaq pnjg keras instead of jeans)..hahaha...nak hensem sediaa...marin pg lak kalut suruh aku boh jam tangan sekali..adoi..kecik2 dah pandai nak bergaya...

Apa azam aku tahun baru ni???Nak tahu x?
Ada byk azam aku sebenarnya,meh aku listdown 1-1..harap hampa xcemuih baca la no..hihi

1.Nak jadi pekerja contoh...sblm ni aku pernah cita kan boss aku suka puji kerja aku..bkn nak riak..tp ini betul2..so untuk tahun 2015 aku dah berazam...since bos aku percayakan kebolehan aku..why not aku usaha dan lebih komited kepada kerja aku...

2.Taknak MC (Medical Leave)...haha..tahun 2014 aku mc sehari ja sbb sakit telinga..

3.Nak jadi mama yang baik to my only son.Nak engcourage anak aku untuk belajar rajin2...
And im sorry my dear sebab after school dnial kena dok day care..

4.Nak improve diri,nak improve segala-galanya...

Tu ja kot...eh...lupa2...ada lg 1...nak kumpul duit g holiday...haha..kalau bole  1 tahun 1 negara jadi la..wakakaka...tudia sembang kemaihhh...dakla..tu impian sebenarnya..bkn azam..
Bole jd impian jd kenyataan..bole jd tak...kan..kan...kan