Advertisement

Friday, December 19, 2014

Restaurant 1885,Eastern & Oriental Hotel,Penang

To be honest,this is the first time aku datang hotel ni...
Kalau hampa nak tau...E&O hotel ni adalah hotel yg tertua kt penang..Since 1885..
Masa tu mak and arwah ayah aku kt dunia lain lg...apatah lagi aku kan..hihi

 
**gambar google**


Actually boss aku yg arrange dinner ni sebelum dia balik Ireland for Christmas.Katanya nak celebrate staff yg dah banyak tolong dia..And this is the only team members that we have now in Malaysia after the rest has been transfer to others company.Cuma tggl 5 expatriate and 2 local staff..(nak cita history kenapa tggl byk ni susah lak kan..nnt kalau free aku cita)

Dinner start at 7.30 pm,tapi aku n hubby sampai lambat sebab hujan+ traffic jammed.Slalunya pekerja tggu boss..tapi ni bos pulak tunggu pekerja..hahaha

We start our dinner with appetizer,aku order mushroom soup...tapi kan...dah tekak ni tekak org asia..aku xlalu..makan ada kot 2-3 mulut pastu aku stop..seriuosly bkn rasa mcm mushroom soup kt pizza hut tu..tapi ni rasa cm lain..mcm nak milo2 pun ada..hahaha
Bos aku perati ja aku mkn tak habis..ntah2 dalam ati dia cakap..membaziaq duit aku ja..kihkih

Lepas tu utk main course aku pilih lamb..sepinggan RM 88...gulppp...lamb ckit ja..ada dlm 7 ketul selebar coklat kinder bueno...huish...kalau duit sndiri mmg aku xmkn kot...
Hubby aku pulak order lobster...sepinggan RM 188...wakakaka...(bkn nak habiskan duit boss ye..tapi dah dia kta..u can order whatever you want..so tggu apa lg..order ja..haha)

Belanja ckit gmbar dengan boss:


 
Yang buat thumbs up tu boss besaq.nama dia Tom Lee..Dia org Irish..dah 11 tahun kt Malaysia.Sgt2 baik and selama 6 bln aku keja dengan depa..tak pernah lagi kena marah..

Yg pakai spec tu nama dia Eugene.Dia stay kat Malaysia dah 15 tahun.Umur dah 60 tahun.Kira aku ni baya anak dia gamaknya..Very soft spoken..suka bergurau..
 


Yg chinese baju hitam tu pulak Project Director aka immediate boss aku.Nama dia William.Dia singaporean tapi dah lama menetap kt Ireland.He just come to Malaysia this year March untuk new project.Something special about boss aku ni dia tak pandai cakap Melayu,tapi dia pandai cakap Indonesia..slang Indonesia dia sangat baguss yaa..Terkesima aku...hahaha..Tapi in the office,dia akan cakap english all the time.
And yang baju putih pakai spec tu Local Chinese.Project Engineer.Dia pun baik sangat..Kami share bilik opis 2 org..kalau dia tak mai tinggal la aku sorang2..huhu

Lagi 2 org dah balik time aku snap pic ni.Sorang org UK dan sorang lagi dari Africa.

Even we are from different country,different religion and different ethnic but we are "one" as a team..

Lepas habis makan,boss aku bagi speech.Mmg aku terharu sgt dengan appreciation yg depa bagi pada aku.Ayat boss aku yang paling aku takleh lupa" you're my right-hand woman and you had done a fantastic job".rasa nak nangis...huhuhuhu...thanks boss..tq sgt...huwaaa...
Aku dpt Parkson gift card bernilai rm 100..tq boss...this is apart of the appreciation.Yang besaq tggu gaji..yeayyy..bonus..bonus..bonus...

Dinner berakhir kul 11.20 mlm.
Lepas balik perasaan terharu tu masih ada..happy sgt3x...