Advertisement

Tuesday, September 9, 2014

Budget Masuk Rumah Baru (Part 3)-Perabot

Kos Renovation sila refer sini
Kos Perkakasan Elektrik sila refer sini

Cita pasai perabot ni..memang rumah kami masih kosong..kalau nak beli sekaligus..memang aku akui..aku tak mampu..so aku beli yang penting2 dulu jer...

Ruang Tamu
Sofa-RM 2250
Rak TV-RM 290

Master Bedroom
Katil-RM 450
Tilam-RM 350

Dining Hall
Meja Makan-RM 1050
Meja Separuh Bulat-RM 88




Ini gambaq yg aku dh gridkan...kami beli katil semata2 utk Master Bedroom asalkan boleh tido..
Baju2 plak aku gantung dkt besi bulat dan aku biarkan open space kt bilik no 3..cadangnya nnt ada duit baru nak beli almari baju..pelan2 kayuh..huhu..

Total:RM 4478


 

1 comment:

  1. mana yang penting kite beli bila masuk rumah baru..
    janji boleh duduk dengan sempurna sikit kan..
    yang lain, pelan2 la kayuh..

    kami dulu banyak beli barang second..hiihi

    ReplyDelete