Advertisement

Sunday, August 3, 2014

Deko Ruang Makan

Amboi tajuk...nasib baik tak letak tajuk Deko bersama Eric...eh silap..Deko bersama Eka..kalau tak sure rating tinggi...hihi
 
Saja nak share ruang makan simple kami...bkn ruang makan kos banglo ni..cuma ruang makan kos rendah..
 
 
Aku cuba terapkan ciri2 moden dkt rumah aku..lg simple..lagi aku suka...
p/s: mesti ada yang nak tau mana aku beli orkid aku tu...jawapannya..romantika sungai petani..
Harga??nak tau jgk ka...RM 49 jer...cantik tau..ada kaler mcm2...aku sja pilih pink..
 
Meja mkn pun ala kadar ja...cukuplah untuk kami 3 beranak...lagipun hero kecik aku tu bukannya makan nasik sgt...dia mkn merapu ja...
So selalunya meja ni terisi dgn kami 2 org ja...


Dinding tu bukan walpaper tu..tu hasil kerja tgn asben aku...kreatif tau dia...bg aku kerja ni sgt troublesome...very rigid...aku tak suka..tp dia boleh spend time dkt benda ni berjam2...

Dan hasilnya mmg WOW..aku suka sgt....kombinasi kaler yg sgt menarik dan menampakkan ruang rumah kami luas...mgkin sbb stripe secara lebar...bkn secara panjang..

Sapa nak tgk ruang tamu rumah aku???kalau nk tgk nnt aku buat entry yer...kalau ada kelapangan...insyallah

~Home sweet home
Luv,Eka~

Open House 2014

Raya..raya..raya..selamat hari raya...
Raya..raya..raya...pasar besar pasar raya..haha

Lagu ni tajuk apa ntah..tetiba ja teringt nak nyanyi...

Ok..skrg nak cita pasal open house kami..raya ke 2...aku buat menu paling sng ja...
Mee kari + agar2 lumut...
Paggilan tak ramai pun..dalam 50 org cmtu...
Alhamdulillah..ngam2 kuah 1 periuk dgn mee 8 bungkus...

Thanks kpd semua yg dtg...maafla kalau layanan kurang memuaskan...xmenang tgn layan tetamu..
Tetamu plak dtg serentak..mmg xsempat la nak tgk semua...maaf sekali lagi...

Tujuan utama buat open house ni sbb nak jemput saudara mara n kwn2 dtg rumah baru kami..
Insyallah lepas ni akan ada kenduri kesyukuran..bila tu tak tahu lg..kena kumpul modal dlu..hahaha

Kepada yg tak dijemput..maafla..open house ni kecil-kecilan ja..
Nnt if ada rezeki..kami jemput dtg kenduri ya....

Kami jemput tetamu dtg start kul 2 ptg...mmg start dr kul 2..org tak henti2 dtg...
Memula jiran2 sampai..pastu group kakak2 ipar...then kakak2 aku...mmg penuh la rumah...meriah sgt...

Pastu tokngah danial..pastu kwn2 sekolah aku..then geng2 keja sekali dlu...pastu kwn laki aku...Sapa yg mai ptg2 sempat la layan..bila tetamu dh beransur pulang...

Dan yg paling best...ptg tu bila dh tak ramai..sempatla selfie...(selfie ja keja kau ya..hahaha)

Dgn nanie n jatt...yg si laki pun dipaksa selfie...hehehe..bila lg kan nak snap picture beramai2...Memula selfie 3 org...kt ruang tamu...cian baby harraz kena kepit..hihi





 
Then pi ruang makan...paksa laki2 bergambar jgk..gambar blur sbb asyik gelak ja..haha
 


Tetamu terakhir diwan...dia mai dlm kul 8..kul 9++ balik...Penat..tapi hepi..dpt jamu org...dapat smbg2...dpt mengeratkan silaturrahim...bestt...dan yg paling best...org kta mee kari aku sedappp..wah..teruja tau...suka3x....bangga sekejap..hahaha
 

Salam Aidilfitri 2014

Setelah lebih seminggu..baru sempat wish and update...
Selamat Hari Raya kepada semua yg mengenali...
Raya tahun ni raya kt rumah baru...yeahhh..best giler..dpt hias rumah sndiri..buat deko idaman sendiri...sgt2 best...



Jom layan gambar raya..Picture ngan hubby takdak...sbb takdak org nak snap pic...so cuma gambar aku n my little hero je...tema kami tahun ni grey...soft gitu...

 Malam raya kami tido kt rumah sendiri..Pagi tu lepas smbahyang raya..kami terus ke rumah ibu mertuaku..tak jauh pun..cuma 10 minit dr rumah kami...Lepas ke rumah mak mertua,as usual pi tawaf rumah mak menakan asben..rumah biras...then around kul 2 something baru ke rumah abg aku..tahun ni mak aku sakit..so mak mmg dok dgn abg sulung...raya pun kt rumah abg..

Rumah abg2 n kak aku pulak sblh2...depa buat rumah dkt tanah arwah tok ayah..so pi sana boleh terus pergi 3 bjik rumah...

Ptg ckit kami pergi kubur arwah ayah..tahun ni dah 2 tahun beraya tanpa ayah..sedih sgt...Tapi kami redha sbb Allah lebih sygkan ayah..Al-fatihah untuk arwah ayah...:-(

Lepas g kubur..kami konvoi g rumah kakak aku sorang lagi di permatang nibong...Dia buat mee udang...sedappp giler..udang plak sorang 6 ekor...huhu..mcm mee udang banjir plak..kihkih..

Selesai makan..apa lg..jomlah kita selfie..hahaha



Kami..4 org perempuan..banyak org cakap muka kami sama..ye ke sama...sama kt mana yer???
Sorang lg yang pakai baju ijau tu my sister in law...semua sporting abis..bila lg nak bergaya kan...

Raya pertama berakhir ke rumah tokngah dnial...kul 9 baru sampai rumah..penat...sleepy...mandi2..terus tidoo...
 

Friday, August 1, 2014

Kisah Kad Raya

Kisah ni agak lucu bagi aku...sblm tu nak gelak dulu..hahahhahaa

Hubby aku ni seorang yg tegas...suka berleter..tp dia sgt romantik dlm diam..huahua...
Beberapa mggu sblm raya ada la smbg dgn dia pasai kad raya...aku kta..lani org dh xguna kad..dah xpakai posmen utk hantaq kad raya..skrg zaman moden..bole antaq kad online...bole send kad ada lagu2 through whatsapp...pendek kta semua dihujung jari...aku kta..aku pun dah lama xdpt kad raya..last dpt rasanya sblm kami kawen...kami dh kawen 5 tahun...means dah 5 tahun xpegang kad raya..hihi

Cuma aku langsung tak expect...dia akan bagi kad kt aku...suprise gila beb..kad tu dia beli kt care4..
Sblm tu dia antaq aku pi hospital..sbb aku ckp nak pi tgk mak...then dia pi care4 dgn dnial...dia beli time tu la...

Masa dpt kad ni..aku cm biasa...ckp tq...syg2 ckit..peluk2 ckit..kihkih
Masa buka ja kad...terharu gilaa....kata2 maaf dr si suami...dan yg paling best ada pantun berbunyi cmni:

"Aisya soffiya brand fareeda
anggun dipakai di pagi raya
amboi nak gojes-gojes saja
duhai sygku bernama znyka.."

Ni pantun perli sebenarnya..sbb aku tang baju tak kalut sgt..aku kalut kt tudung..sbb tu kena perli..hihi

 
Inilah kadnya...kad biasa ja..takdak lagu2..kalau ada lagu "tenenettenet" tu lagi pecah perut gelak gamaknya...

Thanks hubby for this beautiful card...ayg suka sgt...raya haji ni bg lg la tau..hihi

Love u till jannah...