Advertisement

Friday, July 18, 2014

Birthday Lil Boy-4 Tahun

Banyak kisah2 yg aku paparkan ni adalah throw back..
Baru sempat nak update setelah lebih sbln..hihi

My lil son dah berumur 4 tahun skrg..yeayy..anak mama dah besar...(dh boleh adik..huahua)
Oleh kerana 15hb June..tarikh birthday my boy jatuh pada hari ahad,so kami decide nak bawa kek and goodies kpd kwn2 sekolah dnial pada hari isnin 16 June..

Utk pengetahuan semua..goodies bag tu aku buat sendiri tau...
Amacam??kreatif tak...kreatif x???huhu
Senang je sebenarnya..paperbag tu aku beli dkt A to Z...pastu aku print sticker..
Stick jelah atas tu...
Lepas masukkan coklat,air kotak,snek..stapler jer..hihi..sng bangat...
Aku buat 50 pack semuanya...cukup utk kwn2 n cikgu...
Ok..gambar kat bawah tu masa dalam process buat goodies bag...



Taraaa..dh siappp...semua goodies bag tgh beratur..haha

 
Then..utk senang dibawa keesokkan harinya..aku letak dalam bag warna ceria..
Yg lawaknya..esok tu cikgu tanya samada bag tu bagi sekali ka kat cikgu..bag tu sy nak balik la cikgu..sng nak boh brg...huhu

 And the last one..kek danial..kek biasa2 ja...yg penting sedap dan dapat jamu kanak2 kat sekolah danial makan..
 
Alhamdulillah..jamuan yg simple tapi dah cukup buat anak mama gembira..
Mama syg abg..harta mama paling berharga..dunia akhirat...
Semoga jadi anak yg soleh..Amin3x
 

Monday, July 14, 2014

Kitchen Cabinet

Orang pompuan ni...kalau dpt kitchen cabinet mmg hepi gila..sebab kt dapur ni la dunia dia..same goes to me..
Bila hubby setuju ja nak buat..aku terus lompat bintang..hehehe..
Dia ckp ni hadiah besday aku tahun ni..wahhh..kelas kau...hadiah besday kitchen cabinet..kihkih..kau hado??

Gambar progress nak buat kitchen cabinet ni aku tak snap langsung..tau2 dah siap ja..bkn apa..aku ni busy n superwomen..bz jual tudung..bz urus anak...bz keja..mcm2 lah...

Aku tau..hampa mesti tak sabaq2 nak tgk kitchen cabinet aku kan...
Tadaaa...dah siap n siap deco..tp pinggan corelle belum susun time ni..cuma susun pisau n bekas2 spice ja..aku suka dapur simple..takmau crowded2..
So aku limitkan penggunaan ruang tu...yg tak guna semua aku sumbat kat bawah...

 

Cantik tak?kalau taste aku haruslah cantik...(stg mesti ada yg lahar aku nih..haha)

Aku sebenarnya tak sabar nak rasmi dapur ni...tapi tong gas xbeli lg..cmna nak masak kan??hahaha
Lgpun kami belum officially pindah..so biarkan ja dlu dapur tu jd hiasan...

Bila kami nak pindah???
Mesti itu antara pertanyaan yg akan anda utarakan...aku dah dpt tangkap...
Kami plan raya ni nk raya rumah baru..
So tggu invitation dr kami ya...

Okla..daaa..
with luv:Eka Kitchens

Kunci Rumah..Renovate Rumah..

Actually cerita ni sblm 3-4 hari anniversary aku n hubby..iaitu 29 April...
Gembira bukan kepalang bila dapat berita yang kami akan menggengam kunci sebuah rumah tak lama lagi...huhuhu

Rumah yang sepatutnya boleh kami diami dari 2013 baru dapat kelulusan dari MPSP.
Ni semua salah contractor..buat loji tak ikut spec...so amik la habuan hampa..rumah lambat siap..
Kami pembeli dapat la pampasan..(pasai berapa jumlah pampasan xpyh cita kot..haha)

Ni gambar pada awal kami ambik kunci rumah..
Kosong..kosong..kosong...(xcntik cm rumah contoh kan),so pandai2 la hias sendiri..hihi



After dapat kunci..kami perlu decide nak upah kontraktor utk pasang grill & kitchen cabinet..
Cari punya cari..survey punya survey..last2 kami pilih kontraktor ni..
Wlaupun ada ja org kondem kenapa ambil kontraktor cina dan kenapa tak tlg bangsa melayu..
Kami pekakkan telinga ja..setiap individu ada hak masing2 kan..duit pun masing2..so tepuk dada..tanya selera..huhu


 
 
Kontraktor ni mmg menepati janji..dia janji sbln siap semua..dan mmg dlm tempoh sebulan ngam2 siapp..alhamdulillah...
Next entry aku tnjuk kitchen cabinet aku eh...

Thursday, July 10, 2014

Rumah Contoh..Taman Perda Indah

Saja je free2..aku nk tunjuk sikit rumah contoh (perumahan yang aku n hubby beli)...cantik gila rumah contoh tau..Bila masuk rumah sendiri..alahai..kosongnyaa..jom2..layan gambar..Entry seterusnya...rumah kami sendiri plak..hihi









 
Cantik kan..aku suka konsep rumah yang all white tu..tapi tak bole la nak buat macam ni..takut tak terjaga..huhuhu..dgn anak kecik lg..
 
 
 

Wednesday, July 9, 2014

Come Back

Fuhh...fuhh..hembus habuk..dah berkilo habuk dkt blog aku ni...almaklumlah..dah lama sgt tak update...
Apa khabar u olls???amacam..puasa ok x??
Dah tinggal ke belum?sayer belum tggl puasa tau..hihi..

Banyak benda sebenarnya aku nak cita...so aku akan buat entry flashback nnt...start dari Feb-July..haa...amik kau...lama sgt xjengah blog kan..bz gila..

Perkembangan terbaru aku:
1.Sekarang no longer with Intel,aku skrg kerja di NUR Power Plant.Sapa org Kulim mesti tau
2.Berat dah bertambah..dalam erti kata lain dah gemokkk
3.Cadangan utk pregnent terpaksa ditunda sebab aku tukaq keja...so takkan baru kerja nak apply maternity leave kan..agak2 la..hihi..
4.Bakal berpindah ke home sweet home tak lama lagi..

Nanti aku buat entry pasai rumah maniss aku...skrg ni kerja byk...nak continue kerja dlu..
Till we meet again k..
Bye2..

Luv,
Eka