Advertisement

Friday, December 19, 2014

Restaurant 1885,Eastern & Oriental Hotel,Penang

To be honest,this is the first time aku datang hotel ni...
Kalau hampa nak tau...E&O hotel ni adalah hotel yg tertua kt penang..Since 1885..
Masa tu mak and arwah ayah aku kt dunia lain lg...apatah lagi aku kan..hihi

 
**gambar google**


Actually boss aku yg arrange dinner ni sebelum dia balik Ireland for Christmas.Katanya nak celebrate staff yg dah banyak tolong dia..And this is the only team members that we have now in Malaysia after the rest has been transfer to others company.Cuma tggl 5 expatriate and 2 local staff..(nak cita history kenapa tggl byk ni susah lak kan..nnt kalau free aku cita)

Dinner start at 7.30 pm,tapi aku n hubby sampai lambat sebab hujan+ traffic jammed.Slalunya pekerja tggu boss..tapi ni bos pulak tunggu pekerja..hahaha

We start our dinner with appetizer,aku order mushroom soup...tapi kan...dah tekak ni tekak org asia..aku xlalu..makan ada kot 2-3 mulut pastu aku stop..seriuosly bkn rasa mcm mushroom soup kt pizza hut tu..tapi ni rasa cm lain..mcm nak milo2 pun ada..hahaha
Bos aku perati ja aku mkn tak habis..ntah2 dalam ati dia cakap..membaziaq duit aku ja..kihkih

Lepas tu utk main course aku pilih lamb..sepinggan RM 88...gulppp...lamb ckit ja..ada dlm 7 ketul selebar coklat kinder bueno...huish...kalau duit sndiri mmg aku xmkn kot...
Hubby aku pulak order lobster...sepinggan RM 188...wakakaka...(bkn nak habiskan duit boss ye..tapi dah dia kta..u can order whatever you want..so tggu apa lg..order ja..haha)

Belanja ckit gmbar dengan boss:


 
Yang buat thumbs up tu boss besaq.nama dia Tom Lee..Dia org Irish..dah 11 tahun kt Malaysia.Sgt2 baik and selama 6 bln aku keja dengan depa..tak pernah lagi kena marah..

Yg pakai spec tu nama dia Eugene.Dia stay kat Malaysia dah 15 tahun.Umur dah 60 tahun.Kira aku ni baya anak dia gamaknya..Very soft spoken..suka bergurau..
 


Yg chinese baju hitam tu pulak Project Director aka immediate boss aku.Nama dia William.Dia singaporean tapi dah lama menetap kt Ireland.He just come to Malaysia this year March untuk new project.Something special about boss aku ni dia tak pandai cakap Melayu,tapi dia pandai cakap Indonesia..slang Indonesia dia sangat baguss yaa..Terkesima aku...hahaha..Tapi in the office,dia akan cakap english all the time.
And yang baju putih pakai spec tu Local Chinese.Project Engineer.Dia pun baik sangat..Kami share bilik opis 2 org..kalau dia tak mai tinggal la aku sorang2..huhu

Lagi 2 org dah balik time aku snap pic ni.Sorang org UK dan sorang lagi dari Africa.

Even we are from different country,different religion and different ethnic but we are "one" as a team..

Lepas habis makan,boss aku bagi speech.Mmg aku terharu sgt dengan appreciation yg depa bagi pada aku.Ayat boss aku yang paling aku takleh lupa" you're my right-hand woman and you had done a fantastic job".rasa nak nangis...huhuhuhu...thanks boss..tq sgt...huwaaa...
Aku dpt Parkson gift card bernilai rm 100..tq boss...this is apart of the appreciation.Yang besaq tggu gaji..yeayyy..bonus..bonus..bonus...

Dinner berakhir kul 11.20 mlm.
Lepas balik perasaan terharu tu masih ada..happy sgt3x...

Sunday, November 30, 2014

Our Son @ The Little Caliph 2015-Bandar Putra Bertam

Alhamdulillah...rezeki kami untuk menempatkan our little son in the new school for the year of 2015.Lepas fikir punya fikir dengan semasak-masaknya..kami decide untuk pilih "The Little Caliph".
At first aku pilih Smart Reader Kids,but lepas call SRK cawangan bertam,dah takda daycare.Kelas cuma half day and lepas tu anak kena transit ke tadika lain.Mcm susah je kan..so aku rasa better my son stay dekat the little caliph..daycare from 7am,lepas 6.30 pm ada extra charges( itu wajiblah kan dekat mana2 tadika pun..hehe)

Kami pi Open day "The Little Caliph" pada 29/11/2014.Open day start kul 9.30-5.30 petang.So masa g sana kami diberi penerangan tentang program the little caliph.For me,i'm quite interested because of the program "benefit for both world".Tidak hanya menekankan english but also islamic.They teach "solah" and "du'a".Everything will be in English except for bahasa.They relate the science subject with "kejadian Allah menciptakan manusia dan alam".Sangat2 best kan.

 


Besides,masa diberi penerangan the teacher speak fluently in English.Ini yang aku suka,sebab previously aku pernah g survey TLC dkt branch lain,and aku tak puas ati sebab aku dengaq teacher sana tak cakap english pun masa bg instructions kt kids.

Kat sini "Short Pants & Skirt is prohibited"..hehe...alamatnya pasni kena beli seluaq panjang jela kan...hahaha..suaq pendek danial cuma pakai dalam rumah ja..

Lepas abis penerangan tentang program TLC.Masuklah bab yuran.Yuran segala mak nenek.

Registration Fee
Event Fee
Equipment Fee
Uniform
Sport Attire
Books
Iqra
Insurance
Trip

Total semua RM 1781 including fees for the month of January and November 2015(ni lebih dari yuran aku 1 sem tau masa kt UiTM dulu..kuikui).December is optional where parents can choose to send their kids or not to send their kids.Yang penting during school holiday ,sekolah tak cuti...ni part paling aku suka sbb kadang2 kami ada masalah bila cuti sekolah sbb current school danial asal cuti sekolah ja cuti..

Monthly: RM 380 for full day.

Aku bukan nak riak ye kawan2..im just sharing.Mana tahu hampa nak hantaq anak2 hampa pulak..
Sbb bagi aku bagus sangat program ni.

Ada stgh org cakap.."alah,hantaq anak kt sekolah mana pun kalau nak pandai,pandai jugak".Ok,itu aku setuju,tapi aku nak anak aku experience something that benefit him.And as a parent,we try our best to give him a good education.(Pedulilah apa orang nak kata kan,mulut org xleh tutup,tau nak kondem ja)..

Ingat lagi masa aku deliver,ada ja mulut cakap "bersalin kt mana pun sama ja..sakit tetap sama"..huhu..mmg sakit sama tapi experience tu lain...lain dr segi layanan...and i think if people afford to pay,confirm depa pun choose private hospital..betul tak?betul tak?

Ok..sambung balik bab TLC...lepas abis penerangan kami dibawa melawat class..Kelas pun cantik n menggunakan konsep 3D where student can touch and feel it.
Assistant teacher yg iring kami waktu melawat tu explain serba ckit tentang class and bila dah ramai students ada..dia bagi danial do the colouring pulak.Anak kecik aku mmg minat mewarna.So bila bagi dia kaler mmg dia suka.Pas dia kaler teacher cakap "Nice" and bagi bintang..hehe..sukalah dia..org puji..:-p (ni sama cam perangai mama ja...muahahha)




 
Tgk kat bawah tu,ini semua supporting document yang kena submit before start sekolah,part yang paling aku nak tergelak,kena provide slip gaji...hahaha...for what purpose???Tapi xpela,bagi jelah kan... 
 
Lepas selesai kena ukur baju..aku pilih size M sbb dnial cepat tggi..if ambil size S nanti xsampai setengah tahun kena beli uniform lain pulak..uniform pun sepasang rm 50...so better ambil besar ckit xpa.Besides uniform,beg pun akan diberikan.Comel2 belaka.
 
Around kul 11.15 kami pun beredar.3 January kena datang balik untuk collect uniform semua.Dan kena selesaikan semua yuran tu sebelum start sekolah.Semalam aku pi bayar RM 100 je utk registration..Full settlement before 1st of Jan.
 
Lepas discuss dgn hubby,plan utk holiday kena extend dulu..Kena settlekan anak dlu baru bole berjimba.
 
Phuket oh Phuket...Februari tahun ni mcm tak jadi ja..hahahaha..
 
Okla..semoga bertemu lagi
 
Luv,
Eka

Thursday, November 27, 2014

Budget ke Universal Studio Singapore

Kalau nak g jalan mana2 harus kena ada budget kan...Bkn apa..supaya tak terover budget or terkurang budget...

Trip to USS kali ni aku rasa xla byk sgt mcm aku pi Jakarta,Bandung dulu...time tu even aku pi sorang tapi habis 2k lebih jgk...asyik shopping je kejanya..macam mana tak habis kan...n lagi satu sbb kt Indon aku xlalu mkn..bleh dikatakan kami asyik makan KFC...KFC..KFC...

Ok..dah melalut pulak...jomla aku cita budget aku pi sana dari Penang..

Minyak Keta: RM 20
Tol:RM 7
Flight:RM 176 (murah gilos...beli time promosi)
Breakfast KFC(day 1): RM 20
Bas: RM 6
Teksi: RM 5
Tune Hotel : RM 201
Tiket USS:RM 490
Lunch(Day 1): RM 20
Teksi: RM 18
Tukaq duit Singapore 50 dollar: rm 132
Dinner (Day 1): RM 20
 
Breakfast (day 2) RM 20
Beli jajan: RM 27
Dinner(day 2): RM 20
 
Lunch(day 3): RM 22
Airport Transfer: RM 24
Parking kt Airport :RM 70
 
NETT TOTAL:RM 1298
 
See??Murah kan?
So kt sini aku nak bg tips...kalau nak g bercuti..better book semua awal2...tiket flight tu aku beli time AA buat promosi..Tune Hotel pun aku book 2 bln lg nak pi...
And lagi 1 utk tidak membebankan kita..try allocate budget tiap2 bulan utk holiday....
Sehari rm 10 ke...ok what?hehehe
 
Next plan aku nk kumpul duit g ....................... pulak....kemana?tunggu...yg pasti aku nak pi sgt3x...

Universal Studio Singapore (Part 4)

Okla..ni ari terakhir kami kt JB...
Oleh sbb kemarin penat gila..kami bantai lena sampai kul 9 pg...jaga2 tu mandi n rileks sambil tgk tv..Check out pukul 11 pg..so pas check out pi lunch kt Sekinchan Ikan Bakar Danga Bay...
sepanjang dok sana bleh dikatakan ari2 kami mkn kt ctu..wlpun mahal ckit..tp byk n berbaloi..

Pas mkn around 12.30 kami suruh receptionist kol Skybus..suruh transfer ke airport..Walapun time tu awal lg..tp rasanya malas nak ke mana2 dah..besides flight kami kul 3.15...so better terus ke airport..



Tgk gmbaq 3 beranak cewi..dah rasmi baju USS..hahaha...

Pas sampai airport just ronda2 dalam tu...kul 2.30 dah boleh check in counter..
Kebetulan masa kami balik ada jemaah haji baru balik dr Medina..so si kecik aku pun terpegun tgk aeroplane MAS... "punya besaq" dia kata..huhuhu..

Kami boarding kul 3.15 n selamat mendarat di Penang International Airport kul 4.30 ptg...

Alhamdullilah..rezeki Allah bg utk kami utk tgk tempat orang..Insyallah kalau ada rezeki aku plan nak g honeymoon pulak..g pantai2 pun best jgk kan..muahahaha...(kata nak ada baby kan..haruslah honeymoon..kihkih)

Total Abis Arini:
Lunch: RM 22
Airport Transfer: RM 24
Parking kt Airport :RM 70

Monday, November 17, 2014

Trip to Universal Studio Singapore (Part 3)

Ok..part 3 ni aku nak cita pasai Permainan 1st Class aka 5 bintang dalam USS ni...
Terbaiklahhh...mmg xkan jumpa kt Malaysia nih...trust me...mmg aku teruja tahap cipan...

Pas enter ja USS kami terjah Transformers Rider dulu...sbb permainan tu yg paling sempoi menurut kata blogger...tapi aku xtau kata extrame..maka hero kecik aku..aku bawak masuk sekali..even dia 4 tahun..tapi ketinggian dia melepasi ketinggian minimum..maka dia dibenarkan main..
Tapi seriously..kita yg besaq ni pun rasa extreme..tambah2 la si cenonet aku tu...cian dia...
Nak wt cmna..mana la mama tau Transformer The Ride ni extreme..kalau mama tau sure mama xbwk si comel mama masuk...Memang terbaiklah bagi aku..gila kau..Lawan dengan Transformers kot..
Kami dibawa nek 1 kereta..dan masuk dalam badan transformers..waktu transformers lawan..kita rasa cm kita yg lawan..and part keta jatuh tu..mmg rasa betui2 kita jatuh..seriuosly..masa keta terbakar..rasa bahang kot...terbaiikkk..terbaikkk..dan terbaikk..





Pas masuk dalam Transformers The Ride ni...kami keluar n rehat sebentar..bagi anak teruna aku tenang sat..dia mmg takut...tp aku peluk dia time tu...pas kuar dia kta pening nak muntah..memang la pening..baru abis bertarung..kahkah...so bagi dia rileks..minum air...tenang2 fikiran..pastu ke next game...game ni xla extreme..tp aku saja2 naik..dah bayar tiket mahal kan..so mainlah semuaa!!

 
Ala2 cawan ja aku tgk benda ni..dok lam cawan pastu dia pusing2..laju la jgk...tp aku rileks ja..nek sorang2 while my hero tggu kt luar..depa xmau men takut pening..
 

Pastu kami berjalan kt sekitar tu..jumpa bangunan cun2 gila..maka aku yg gila kamera ni memanglah minta diambil gambar..hehe..layanzz...








Pas snap2 gambaq kami jalan lagi...kebetulan ada Sasame Street Live Stage Show..maka larilah kami masukkk...anak teruna at first tgk gelap dia dh ckp..mama..takut2...aku ckp rileks la..ni live dance ja..duduk n tgk dlu..pas keluar ja watak nemo tu...gelak sakan la dia..siap depa menyanyi n menari lagi..aku yg besaq ni pun syokk...gila best!!Terbaikk...


 
Ikutkan ati nak ja share video dgn hampa..tapi sebab file besaq sgt..maka dpt upload gmbaq ja...
Pas kuaq dr cni...ambik gmbaq lg..isk..tak habih2 kan..
 
 


Pastu jalan2 lg..maka jumpalah Madagascar...kami xlepaskan peluang naik bot..dia masuk dalam gua..bestla utk kanak2..mak budak pun syok jgk sebenarnya..hehe




Hepi ja 3 beranak..**eh..laki aku dh gemuk la***
 


 
Pas tu nek menatang ni..dnial nek 2x..xmo turun..hehehe..aku xnaik pun..just berdiri tepi dia n pegang...
 
Pas abis benda ni...kami berehat kt bangku2 tepi tu..and guess what..ada pertunjukan Madagascar la..wah...best giler...
Aku teruja beb..katun2 tu dok golek depan aku..yg si anak teruna dgn slumbernya menari sekali..
 
 

 
 

 
Adoi...xlarat nak taip n upload gambaq dah ooi....aku pendekkan cita pastu kami masuk Far-Far Away..alah..istana Shrek & Princess Fiona tu...game ni pun best jgk..masa naik kuda..kita pun turut sama rasa cm nek kuda..time keldai tu bersin..kena muka kita..hahha...best tau...besides movie ni 4D..sangatlah AWESOME....


Gambar tuan tanah depan Istana Shrek..cantik sgtt...yg tak cantiknya tuan tanah sbb muka dh serabai..

Pastu dh tghari..so kami pun rehat utk makan tghari...kami mkn bekal2 yg kami bawak ja..cuma beli air coke SGD 3.50=rm 9++ duit malaysia..wakaka....mahal kan??adoiii...

Kebetulan berehat pulak kt air pancut ni..maka anak teruna aku kalutlah nak mandi..baju n suaq dia mmg aku bwk spare...so aku bagilah dia mandi kt ctu..di bawah dinasour..hehe..seperti biasa hubby aku jd pemantau..aku dok saja..:-p

Pas abis si kecik mandi..kami menuju ke game seterusnya...nek mcm keta jeep tu..dnial smpai geli2 tgk ular n kaboi..wlpun cuma replika ja..





Nampak dk hitam2 tu..geli ooi..hehe

Pastu kami ke bahagian The Mummy...xnaik apa2 pun dlm tu...besides, roller coaster yg tggi gila tu ditutup utk Maintenance..so just bergambar utk kenangan..

Pastu kami round skali lg dpn sasame street tu...dpt jumpa Elmo biru n Merah..cam biasa...haruslah bergambar...


 
Pastu aku masuk Light,Camera Action...yg diarahkan oleh Steven Spilberg tu...sapa tau??
Kt dalam tu dia tunjuk cmna depa arahkan filem ada kilat,guruh,terbakaq,even cuma dlm studio..tapi mmg nampak real beb...teruja aku..dalam ni hubby n si kecik aku tak masuk..aku masuk sorang ja..
Tapi aku xsnap gmbaq langsung dlm ni..kan gelap..kalau snap pun maybe xnmpk apa..
 
Pas aku kuaq..kami ronda lg...kebetulan ada stage show...street live show...kami pun layankan jela..mmg best...slalunya kt oversea ja ada cm gini...mmg terhibur sgtt...



 

Best kan..dnial cm besa...menari sama...besa la dia..kan besaq nnt nak jd artis katanya...muahahha

Pastu masa pun dah menunjukkan 5.30 ptg..bas akan ambik kami kul 6.30..so kami decide nak keluaq dari USS dan ronda sekitar RWS kt luaq tu...

Hubby bergambar dpn Hard Rock Hotel Singapore...bilalah nak bleh menginap kt cni..kat penang pun xpi..inikan pulak kt Singapore kan..mimpi jelah..haha

Ikutkan byk lg gmbaq nak upload n banyak cita yg nak diceritakan..tapi kalau aku cita byk2 xbest plak kan..apa kata ampa pi n rasai sendiri pengalaman...mmg best..tak rugi byaq tiket mahai...

So...abislah percutian kami kt USS..ptg tu bertolak balik ke JB kul 6.30 dan sampai JB around 8 pm..pas sampai cari makan utk dinner dlu...then masuk bilik,kunci pintu,makan n lena..letih oooi..

JUMLAH ABIS ARINI:
T-shirt USS aku:SGD 23.90
T-shirt USS hubby: SGD 26.90
T-shirt USS nenial: SGD 9.00
Fridge Magnet: SGD 5.90

Oleh sbb t-shirt aku n hubby ada diskaun
Total kena byaq cuma SGD 46.00 semuanya..termasuk GST...
Air Coke: SGD 3.50

Jumlah dalam Ringgit Malaysia=RM 130.68

Dinner: RM 20

Wednesday, November 12, 2014

Trip to Universal Studio Singapore (Part 2)

Tudia..aritu janji nak update isnin kan...Nin diaa...ari khamis baru update..
Kebizian teramat sgt...isnin masuk keja as usual..monday blues..hahaha..selasa pagi pulak pi Seminar HRDF dkt Kulim Golf...rabu tahap kemalasan melanda + aku balik awal..kul 3.30..so arini curi2 masa update ckit..(panjang pulak mukadimahnyaa..huhu)

Ok..awal pagi Ahad tu kul 5.30 aku dah terjaga..punyala excited nk pi USS...hehe..jaga awal..golek2 atas katil..kul 6 baru decide nak mandi..pas mandi selak langsir..dah nak cerah..mmg Johor ni cerah awal ke hah??
Pas aku mandi..maka aku kejutkan hero2 aku utk mandi pulak...so kul 6.45 kami dh turun bawah untuk breakfast..kami mkn kt restoran apa ntah nama..dkt Tune Hotel tu jgk..buffet breakfast rm 9.90/person..aku ckp kt asben aku...xpala..2 org baru rm 20..kalau mkn kt Singapore nnt mahal..so kami decide mkn kt ctu..
Wakil syarikat oddesey cakap..kena berkumpul pukul 7.15 pagi..bas datang kul 7.30 utk bertolak ke sana...so kami ni betul2 menepati masa la..hahaha

Haa..lupa plak nk cita..kt bawah Tune Hotel tu ada 7e..so sblm pi sana kami beli jajan,roti,air kotal dan serba mak neka..habislah RM 27 kt ctu...xpala..utk bekalan...ulang sekali lg..kalau mkn kt Singapore nnt mahal..mihmihmih

Gambar masa tunggu bas..comey x hero titew???hahhaa

Ok..pas bas sampai kami pun naik...sebelum bertolak wakil syarikat oddesey bg penerangan ckit tentang "do n dont "utk melepasi immigressen singapore:

1)Jgn bawak chewing gum
2)Rokok kalo nak bwk kena make sure 2 batang dah dihisap..jgn bwk yg full..nnt kena rampas
3)Kt immigressen Singapore tak bole ambil gambar

Kami guna border Tuas instead of Woodlands..sbb menurut wakil Oddesey..checkpoint Tuas tak bz...n mmg betul..sampai ja border..lengang sgt..so urusan mmg cpt..

Kami sampai USS around 9.15 pagi..sampai ja kami xterus naik atas..kami duduk dulu kt kerusi bawah tu sambil tunggu my little hero minum susu..kena bg dia charge bateri dulu..or else nanti xsenang duduk la kami..hehe

Pas naik atas maka tersergamlah Globe yang besar tu..kami xlepaskan peluang bergambar..
Sbb masih awal pagi..maka tak ramai lg org..




 
 
 
Tgk gmbaq aku n che det tu..candid..pandai tul anak teruna snap...(padahal aku xdan nak ready dia dah snap..kahkah)

Nanti aku share permainan dalam USS yg mana aku kelaskan sbg 5 STAR..best sgtt...nanti naa aku share...

TOTAL abis arini:
Breakfast RM 20
Beli jajan: RM 27

TOTAL: RM 47

Friday, November 7, 2014

Trip to Universal Studio Singapore (Part 1)

Dah hampir seminggu balik dari USS...tp pemalas gila nak update...bkn apa...balik ari isnin..selasa dah masuk kerja...rabu plak half day sbb bawak mak aku g hspital..mana nak ada masanya...tapikan..baca blog orang lain ada masa plak...huhu

Alkisahnya gini...pagi sabtu kami berlepas dr Penang International Aiport around 6.45 pg...awai sungguh ...sbb apa awai??sbb tiket awal pagi murah...kalau tiket tengahari mahal ckit..
Tapi xpala..sampai awal bole ronda awal..bole rehat awal..


Gambaq anak teruna dlm flight...pg tu kami xbg dia mandi..sbb awal sgt..takut dia sejukk..dia naik flight xmandi n mandi kt Tune Hotel pas 11 pagi..haha (bocor rahsiaa..kihkih)


Pas sampai breakfast KFC...xdk choice..dh lapaq gilos..makan jala..

Kami check in di Tune Hotel Danga Bay...sbb apa stay situ??(eh,banyak betullah soalan aku)...
Sbb senang..ada shuttle bus direct to USS...pi awal pagi..balik malam...

 
Booking summary aku as above..Total 3 hari 2 mlm RM 201..
Aku ambil early check in sbb kami sampai awal..so nak berehat awal la katanya..so early check in pukul 11.00 pagi..
 
Eh,lupa nak cita..dari Senai Airport kami naik bas...bkn skybus..tapi bas henti2...tgkk..betapa beraninya tanggung risiko..padahal zero knowledge pasal JB...lagipun setakat JB apalah sgt kan...sebelum ni pi Jakarta rileks ja naik bas...padahal kat negara org tu...slumber je...yang penting kena berani & yakin pada diri sendiri...(huhu..berlagak sangat kan ckpp..kuikui).
Lagipun mulut kan ada...so aku tanya jela pakcik bas tu..then dia cakap bole naik bas ni and berhenti dekat Bandar Baru Uda,pastu proceed naik teksi ke Tune Hotel..sbb Tune Hotel ni bukan tempat laluan bas...so kalau naik bas kena lintas highway...so ko berani lintas highway???
Tambang teksi plak RM 5...dkt ja kot..dalam 1km..dia charge RM 5...wallawehhh...xpala..byaq jela..redha..huhu
 
Pas sampai je kt Tune Hotel,aku pi ambik tiket USS kt syarikat Oddesey...Tiket Uss aku beli online..
Total RM 490 termasuk transport pi USS..ok sgtlah kan..kalau nak naik bas awam or lrt or teksi kt Singapore aku xberani..bkn apa...sbb takut mahal..dan paham2 jela matawang depa mahal..nnt xpasal2 ja transport saja RM 300..huhuhu..
 


 
Ni oficial receipt yang diberi oleh pihak Oddesey...waktu nak pi ambik tiket USS...just tunjuk Resit nih...
 
Ptg tu kami pi Plaza Angsana tukar duit...Plaza Angsana ni xla jauh dari hotel..dalam 3 km je..guess what?naik teksi sehala RM 9...pi balik RM 18...mak aii..mahal benar la pada orang yg jarang naik teksi macam aku nih..hehehe
 
Jumlah habis:
Flight:RM 176 (murah gilos...beli time promosi)
KFC: RM 20
Bas: RM 6
Teksi: RM 5
Tune Hotel : RM 201
Tiket USS:RM 490
Lunch: RM 20
Teksi: RM 18
Tukaq duit Singapore 50 dollar: rm 132
 
TOTAL:RM 1068
 
Isnin aku sambung Part 2 ya..nak balik pi pos office jap..nak pos tudung...
 

Sunday, October 26, 2014

Aku Redha Walaupun Hanya "Calon Simpanan"

Wahh..tajuk..macam pasrah gilerrrr!!!!
Actually pagi ni aku baru check result interview Penolong Penguasa Kastam W27...entry pasai interview ada kat sini...http://detiekadaniel.blogspot.com/2014/10/temuduga-penolong-penguasa-kastam-w27.html
Seriously..masa nak check ketaq gilaa baq hang...
Lepas terpaparnya result..Thanks God...aku happy walaupun hanya calon simpanan..
Kalau hampa baca entry aku sblm ni..aku pun dah bagitau..aku memang tak letakkan sebarang harapan..sbb gila kot..candidate punya ramai..tp Alhamdulillah..berkat doa family..doa tak putus2 dr kwn2..aku dah berjaya eventhough cuma calon simpanan..lama2 depa pggl la kan..wlapun ambik masa..dan la aku dapat bonus dr existing company yang aku keja dlu..mihmih..

Kalau hampa ada experience jadi calon simpanan..share la dengan aku..aku nak tau jgk..lama mana kena tunggu 1 bln ka,1 tahun ka,2 tahun ka??
Hehe..excited kot..tp perasaan ni mesti ada kt setiap orang kan..
Arini aku happy..and my holiday mood is "ON"
This coming saturday..we will set our journey from Penang-Jb- Singapore...Cant Waitt!!!

 


Saja belanja sekeping gambar kat Kawah Putih,Bandung,Indonesia..
I love to travel..i wish i could round the world 1 day...

Okla..boss suruh compile report Factory Visit...bye!!

Family Photoshoot 18 Oct 2014

Salam..
Good morning korang..
Mesti Monday Blues kan...aku pun sama..hadoiii..pg td terjaga pukul 6.27 pg..kalut gila...
Nak mandi,solat,nak prepare baju danial, dgn nak buat air lg kt my asben..last2 arini aku lewat lg..kul 8.06 baru sampai..hihi

Aku nak cita pasai Family Photoshoot kami last Sunday...
Best giler..hehehe..ditambah plak dah lama xsnap picture romantik kan..
Tujuan utama kami buat photoshoot ni sbb nak join contest berposing ala mawar fizo..tp....
Aku rasa competitor banyak sgt kot..takpela..kalau xdpt masuk top 50 pun xpe...gambaq tu bole dijadikan kenangan kami sekeluarga..

Ada 4 lokasi dalam picture kami tu..muahaha..giler photographer kena buli..
Harga plak berbaloi giler la..haha...kawan2 kan..kalau ada yang berminat dgn servis photographer bole contact no ni:

Sobri:018-945 0755
FB Id: Sobri Sudin

Kalau hampa nak kawen ke..nak buat outdoor ke..bole kol..harga sangatlah berpatutan..

Nak tgk hasilnya x?Kalau yang dok stalk fb aku tu..mesti dah tgk kan..kihkih..tp xpe..aku upload sekali lg dalam blog aku...utk tatapan kawan2 or follower aku yg tak ramai mana tuh..hahahah






Cun x???cun giler kannnn????
hahaha..aku tunjuk sikit2 je..kalau nak tgk banyak2..tgk dalam fb aku...

Aku paling suka gmbaq kami lompat tu..lawak tui anak aku..lompat comeyy je..hehehe

Lokasi:
Vision Park,Bertam Perdana,Kepala Batas
Titi Semeling,Merbok Kedah
Muzium Lembah Bujang,Kedah
Menara Jam Besar,Sg Petani Kedah

Gambaq utk contest nak tgk dak???
Okla,aku tunjuk..tp kalau xmasuk top 50 anggaplah aku syok sendiri..hehehe..jgn kutuk tau!!!