Advertisement

Wednesday, August 21, 2013

Pinggan Corelle Yang Murah

Iklan sat..
Setelah beberapa purnama mengoogle..Akhirnya..aku dah jumpa FB untuk beli pinggan corelle..Berbaloi2 harganya..Plus ada jual corelle coordinates sekali..memang cun2 gilos..

Jom tgk kt sini Facebook:Dapurcorelleshop

Kat sini anda boleh order & bayaq secara ansuran..
Takla ketaq tangan sangat nak kuarkan duit sekaligus kan..
Skim Ansuran yang dia buat memudahkan orang yang berpendapatan tak seberapa macam aku ni...hehehe

Anda boleh bayar maksimum 3-4 kali..
Dari kapal sailing sampaila ke Port Klang..Once dah habis bayar..baru owner ni akan pos..

Sekarang ni owner ni tgh adakan contest Like.Share & Win.Mai kita ramai-ramai pakat like & share kt wall FB masing2..untung2 dapat 1 set pinggan mangkuk ni for free..Ulangan..Free ok..hehehe..

Kalau berminat silalah berhubung terus dengan pemilik fb ni..
Jom sama2 cantikkan rumah masing2....

Ok..bye~~~

Wednesday, August 14, 2013

Kisah Dengki Mendengki

Arini nak wt sessi luahan perasaan ckit..
Aku rasa aku ni bukanlah jenis yg suka berdengki dgn org...Kalau org beli apa2 n publish kt fb,tak plak aku dengki nak beli jugak...sebab aku sedar kemampuan aku takat mana..so tak guna berlawan kan..
Bkn aku nak puji diri sendiri..tapi aku tahu siapa aku..n i know myself much better than uols k..hahahahaha...:-p

Aku agak terkilan la bila ada org yg aku kenai bersifat dengki dgn aku..Kenai n selalu jgk jumpa..tapi dpn aku bukan main plastik lg..pretend baik dpn aku..adeh..pelik manusia cmni..

Aku tak kisah kalau hang nak dengki dgn aku..itu hak hg..cuma kalau hang rasa hang memang tak suka dengan aku..block ja aku..or remove aku dr friend list hang..tul tak?
Tak payah nak perli2 bagai...dgn niat hg nak bagi aku baca status hang...
FYI,memang aku dah baca status hang memerli aku tu..ikutkan ati yang panas..nak ja aku up status perli hang balik..tapi memikirkan aku ni still waras..aku just biarkan ja..

Mind you,setiap apa yang hang cakap dah melambangkan diri hang yang sebenar..so..sekarang aku dah bleh judge hang..huhuhuhu

Oklah..aku pun malas nak cita byk pasal apa orang perli aku tu..biarla sapa yang makan cili,dia terasa pedas...Tapi yang bleh aku katakan..aku beli barang oversea sbb aku minat...kalau hg rasa aku membazir duit sbb kat sini berlambak,itu ikut suka hati aku & laki aku la..ada aku mintak duit kat hang utk beli????

Ok..bye~~


Tuesday, August 13, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Raya Pertama

Haa...ambik kau..dah berminggu aku tak update blog..sampaikan ucapan hari raya tak sempat nak wish kt ampa..punya sibuk aku ni mengalahkan datin..huhu

Tahun ni raya pertama kami sambut di rumah mertuaku..tahun lepas dah sambut kt umah family aku kn..so kena la ikut turn...suami isteri bahagia la katakan..saling bertolak ansur..:-)

Pg raya as usual..pas mandi siap pakaian suami untuk dia pi smyg raya..Aku tak dpt pi sbb xdk org nak jaga si kecik aku tu..Dia kecik lg..kalau dh besar mau aku angkut sekali pi smyg raya..

Pas abis smyg raya n bersalam-salaman,bermaaf-maafan..kami pun keluaq pi ziarah kubur arwah pak mertuaku..Tahun ni tahun ke 3 beraya tanpa pak mertua n tahun petama aku beraya tanpa ayah..sob sob..:-(

Pas ziarah kubur,terus pi rumah tokngah nenial..anakku yg pada awalnya pakai baju melayu pink,dah bertukaq baju kaler gold..tukaq baju tokngah buatkan kt dia sbb kebetulan baju pink dah kotor..mmg tiap2 tahun tokngah xpernah lupa wt baju raya kt nenial..(makasih byk2 makngah)

Sblm tu aku nak tayang ckit gambaq baju raya aku tahun ni..wakakaka..Baju by Riaz & tudung by Fareeda...tema kami tahun ni pink turquoise..anakku berbaju melayu pink n bersampin turquoise..tp dia takmau amik gmbaq lak..cuma ada gmbaq kami berdua..huhu


Ok2..jom smbg cita balik..pas pi umah makngah..sambung pi rumah makteh limah (mak nakan laki aku) yg dok sekampung..sembang punya sembang dah dekat 12 tghari..pastu balik..singgah umah nek pulak (kak kepada MIL aku)...then last pit stop,pi rumah biras aku..(kt tepi rumah je..hehe)

Pastu kemas2 brg sbb nak balik rumah mak aku yg betul2 jauh tu..hahaha..Around kul 1++ kami gerak balik kg..nenial lam keta bukan men lg nyanyi lagu balik kg..macam la kg dia jauh sgt..wakakaka

Di petengahan jalan..hubby ajak singgah rumah abg dia sat kt taman pokok sena..singgah ctu mkn nasik tomato..kenyang gila beb..dhla sblm tu dh melantak mee kuah,laksa,tomyam..mmg hari raya hari mkn sgguh no..patutla bdan aku nek..hihi

Then terus shoot balik umah mak aku..dlm kui 3 gk la sampai Tanjung (kihkihkih)..:-p
Asalnya nak pi ziarah kubur arwah ayah..tapi hujan plak dh..hujan berenti dh kul 5 something..

Ni gmbaq selepas ujan berenti..gambaq berlatar belakangkan keta kebal aku..hahaha




Pas ujan berenti,pi sambung raya kt rumah jiran-jiran mak aku..pastu terus gerak pi rumah kak aku dkt permatang nibong..sampai sana pun dekat 7 ptg dh..menu mee kuah lg..aish..tahun ni byk sgguh org wt mee kuah..Dah org jamu kita mkn la kn..gain weight sgguh aku aritu..hahaha

Kami balik rumah dlm pukul 9 ++..
Penat betui beraya pada ari raya petama,letih gilos..bkn letih apa sgt..letih mkn..hahaha
Okla..nnt kalau aku rajin..aku sambung entry raya ke 2 plak..kalau rajin k..
Kalau tak rajin mggu dpn la aku update len..huhu

Bye