Advertisement

Monday, April 22, 2013

Jogging at Vision Park ,Bertam Perdana,Kepala Batas

Dah lama tak pi jogging...Seingat aku before kawin ja pi..After kawin langsung tak pernah pi jogging..Asyik-asyik jogging ligan anak ja..hahahaha

Kemarin aku saja-saja ajak hubby pi jogging..dia tanya nak pi Mengkuang Dam ka..aku cakap tak payah la kot..apa kata kita pi Vision Park .dekat pun dekat..jimat minyak keta...hehehe..selalunya kami lalu ja kot ctu..sambil ronda-ronda tengok rumah-rumah yang cantik-cantik kat Bertam tu..nak beli tak mampu kan..tengok jela..huhuhu...

Vision Park ni terletak bersebelahan dengan Masjid Baru kt bertam ni..Cantik gila masjid ni..kos buat masjid ni 30 juta tau..jangan main-main..hehehehe



Suasana kat sini memang cukup meriah..tambah-tambah petang Ahad,selain dari jogging ada jugak orang memancing kat tepi tasik ni..Ada orang main layang-layang...orang mai dating pun ada tau..Shhhhhh :-p


Oleh kerana ni 1st time Danial jogging..dia pun sgtlah excited..orang suruh jogging dia lari pecut terus...sampai papa dia penat nak ligan..muahahaha...


Kat sini ada jugak equipment untuk senaman..ala-ala kt gym lah..hehehe...My hero pun kalut nak senaman...

So,sapa-sapa yang tggl kt area berdekatan..pi la sana..best..suasana kat sini cukup nyaman..selesa & best...

Senamanlah anda untuk kesihatan..hehehe

Thursday, April 18, 2013

Tefal Cookware


Hello-hello,
Kepada semua penggemar Tefal Cookware...sekarang ni saya ada menjual Tefal direct from UK..
Harga yang ditawarkan termasuk postage from UK-Penang..
Keistimewaan produk tefal ni ialah:

1) Non stick...masak apa pun tak melekat..kalau tak boh minyak pun tak melekat okehh..huhu

2) Periuk tahan lasak..means kalau lupa tutup api..periuk takkan terbakar..sebab menggunakan induction technology..

3)Membuatkan kita rajin ke dapur (even tak masak tapi syok nak pi tgk periuk kita kt dapur,sebab cantik sgt kan..hahaha)

4)Mecantikkan dapur,boleh gantung sebagai penyeri dapur..

5)Membuatkan orang lain jeles,sebab diorang mesti teringin nak beli jgk n ada periuk secantik periuk kita.

6) Brand-kalau org gila brand ni..dia memang tak kisah nak beli barang mahal-mahal..selain dari kebaikan dari segi kualiti..kita akan dapat 1 kepuasan bila beli barang branded..
Bagi aku,setelah penat bekerja..kita boleh beli apa ja sebagai penghargaan kt diri kita..hehehe (ni aku punya pendapat la..xtau org lain camna)


Ok dahla..aku dah merepek terlebih2 dh ni..hahaha..Ok jom tgk design-designnya pulak..hehe
           

The Tefal Banquet stainless steel cookware set 

Features non-stick coating and easy clean properties, to make life even easier. These Stainless Steel pots and pans offer optimum heat conductivity and ensure long lasting products. Glass lids are included. 

Includes:

- 1 milk pan: 14cm.
- 2 saucepans: 16cm and 18cm both with measuring marks on the inside of the pan.
- 2 frying pans: 20cm and 24cm.
- Stainless steel exterior.
- Non-stick coating on the frying pans only.
- Glass lids.
- Bakelite handles.
- Gauge 0.6mm

Tefal Bistro
5 pcs set

Tefal Bistro 5 Piece Set:-
1x 14cm milk pan
1x 16cm saucepan with glass lid
1x 18cm saucepan with glass lid
1x 20cm frying pan (with thermo spot)
1x 24cm frying pan (with thermo spot)

Tefal Essential Cookware 9 pcs

Essential 9-piece cooking set from Tefal!
Quality non-stick interior & exterior for easy cooking and easy clean up
Thermo-Spot bases - perfect for monitoring temperatures
Delivers even heat distribution for reliable cooking results
Durable aluminium construction
Set includes:
24cm frypan
20cm frypan
18cm saucepan with lid
16cm saucepan with lid
14cm milkpan
12cm mini frypan
Wide spatula
Slotted draining spoon
Large serving spoon
Set comes in a versatile black colour
Dishwasher safe
Suitable for all stove tops except induction
Ideal for any kitchen or cooking experience!
Care instructions included
Purchase multiple for yourself & as gifts

Tefal Essential 5 pcs set

Size: 5 Piece
16/18/20cm glass lidded saucepans, 20cm omelette pan, 24cm frypan
Even heat base
Hob Suitability: All hob types except induction
Non-Stick: Expert non-stick interior
Material: Aluminium
Thermospot heat indicator on omelette and frypan
Handle: Riveted Handles for extra durability
Oven Safe: Up to 180°C


Kepada kawan-kawan yg nak order...boleh PM aku or tinggalkan komen kat bawah ok..i will reply soonest possible...
Harga boleh negiotiate sampai jadi..

Pay Attention on this :-
Item is Pre-Order
Next shipment from UK will be Mid of May..
Estimete arrive from Uk 7-8 week as use ocean shipment
Full Payment is needed

Tuesday, April 16, 2013

Spice Jar

Sebagai seorang wanita dan juga ibu.. tentunya kita suka kalau dapur kita kelihatan cantik kan..kalau barang-barang masakan teratur & tersusun..Baru semangat nak masak orang kata..hehehehe

Kalau guna spice jar ni boleh jimat ruang tau..daripada anda guna bekas-bekas plastik tu..baik guna yang ni kan...cantik n smart gitu..nampak high class lagik..:-p

Kepada yang meminati spice jar boleh contact aku sebab aku ada menjual beberapa jenis spice jar yang comey-comey belaka...mmg worth it kalau beli..

Spice jar ni susah nak dicari..tambahan pulak harga yang aku tawarkan amatlah berpatutan...:-)

Kat bawah ni beberapa jenis spice jar yang aku jual..comey kan.pilih-pilih..jgn tak pilih...
Boleh call/sms/whatsapp 013-5098311 for details


Spice Jar Design 1


Spice Jar Design 2


Spice Jar Design 3


Monday, April 15, 2013

Berkelah,Berkhemah & Memancing di R&R Bagan Ajam

Weekend is a day for family..Thus,kemarin kami decide bwk nenial pi berkelah,berkhemah sambil memancing tepi pantai..bukan pantai jauh pun..cuma kat R&R Bagan Ajam..tujuan utama pi ctu saja nak lepak2..sambil santai tepi laut..plus si nenial sibuk nak dok khemah dia kta..
FYI,khemah tu baru beli..kihkih..beli 2 mggu lepas..tp belum dirasmikan lagi..so kemarin kami dah rasmi la..hehehe



Tgk-tgk..cantik tak khemah kitew???huhu..bau supermarket lg tuh..huhu

Sambil-sambil lepak,nenial pulak main pasiaq..tgk..dia siap bwk perkakas korek2 dia..ada lori tanah,timba kecik,sudu..set ni kami beli kt org dok juai mainan kt ctu..cuma rm 10 jeww...



Si kecik pun tunjuk bakat nak memancing la konon..takpa..nenial makan nasik banyak-banyak ok..nanti ikut papa pi mancing bawah jambatan..bwk balik ikan kat mama banyak2..so that mama boleh masak..hihihihi

Lebih kurang 2jam jugak kami lepak ctu..dari petang sampai malam..tp ikan sekor pun tak dapat..huhuhu

So,pukul 8 mlm aku ajak hubby balik..sebabnya nenial dah makin melampau takmau dengaq cakap..dh cemuih dah dia men pasiaq..so dia mula la nak berlari merata..tak larat dah nak kepung..hehehe

Kami sampai rumah around pukul 8.30..balik mandi n masak ikan jehanak sweet sour yg hubby dpt masa memancing bawah jambatan tu..sedapp marvelouss...tp aku takdan nak snap photo..sbbnya hubby aku dah mkn..lapaq sangat katanya..hehe

Okla..tata titi tutu...Gracias:-)

Thursday, April 11, 2013

Patern/Design Baju Raya 2013

Aritu masa pi bandung..aku ada beli kain lace nak buat baju raya..lace kaler peach..budget ala2 pengantin la..hahaha..
Masa time nak beli tu aku tanya kak aku...ok tak..over sgt tak??then dia leh kta kt aku..okla utk hg..hg kan suka lebih2..suka nak tonjolkan diri..huhu..adeh..kena sebijik..

So...2-3 ari lepas aku ada google patern baju ala2 sempoi ckit la..utk kain lace aku tu..Memula ingt nak wt peplum..tp cam xbest lak..Cari punya cari...Aku pun terjumpa design baju yg aku berkenan sgt..

Contoh pertama yg menarik ati aku cmni:


Cantik kan...hehehe...yg cam bawah ni pun cantik:


Pergghhh..sweet gila kot..
And gmbaq last ni aku ambik dr butik pengantin cousin aku..Sutera Kasih Bridal...mmg cun jgk patern ni..hehe


Agak2..patern mana yg sesuai dgn aku eh???aku rasa cm nak proceed dgn design cam gambaq last ni...nak kaler ni jgk..tp padankan dengan lace peach aku..baru kontra ckit kan..huhuhu...

Tuesday, April 2, 2013

SABUN SUSU BERAS

Sblm ni aku dengaq byk org ckp sabun susu beras ni bagus utk kulit..setelah cuba sndiri mmg aku akui keberkesanannya...kulit muka jd halus..sabun ni jugak sesuai utk buat sabun badan...wangi tauuu...

SABUN SUSU BERAS 100% HALAl *** Produk dari THAILAND (rahsia gadis CHIANGMAI - THAILAND semuanyer cantik2 kulit halus)***
Sabun Susu Beras ini dihasilkan 100% dari bahan-bahan semula jadi. Merupakan produk dari Thailand yang terkenal diamalkan oleh gadis-gadis tempatan di sana untuk menjaga serta mengekalkan kesihatan dan kecantikan kulit mereka. Ia mengandungi 100% dari bahan semulajadi dan di rumus khas dari susu beras yang asli.
 • Khasiat susu dan beras membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
 • Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati
• Berkesan menanggalkan -sel kulit mati, parut-parut jerwat, jeragat & kulit berminyak.
 • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif Jika digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu:
 • Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda.
 • Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
 • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
 • Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
 • Boleh menghilangkan bau badan * Menaikan Aura Seri Wajah secara semula jadi * Menjadi kulit lebih cerah, halus dan tegang tanpa penglupasan




Kalau sesiapa berminat nak beli..boleh call/sms/whatsapp 013-5098311

Belian borong juga dialu-alukan hehe..