Advertisement

Monday, March 18, 2013

Tips Melancong Ke Bandung

Ok..skrg ni waktu lunch..so aku nak merajinkan diri ckit untuk share tips-tips berguna kepada smua tourist2 yg akan ke Bandung..Bkn apa..supaya anda sentiasa be prepared dan berhati-hati bila berada di negara org..

1.Pasport
Sblm pi melancong kena pastikan ada Buku Merah..International Pasport..n make sure tempoh tamat sblm 6 bln k..kalau tak anda akan terkandas kt airport...hehe

2.Matawang Indonesia
Sebelum aku pi,aku dah tukar 7 juta rupiah (ada dpt masa tu 1 juta=rm 327),so kira la sndiri wapa rm aku tukaq..heehehehe
Tp just sharing la..bg aku better tukaq kt Indon sbbnya aku ada pergi tanya kat money changer kt sna..1 juta rupiah cuma rm 310 duit kita..rugi betul dah tukaq byk kt sini..

3.Borang Visa/Imigressen
Actually masa dalam flight,pramugara or pramugari akan edarkan borang,ampa kena beritahu dari Malaysia..sbb ada 2 borang kena fill up..kalau dari Indonesia..depa dpt 1 borang ja..
So pls mention..Malaysian ok..
Dan pastikan jgn tido masa pengagihan borang tu..klau anda tertido tanpa mengisi borang..nanti sampai kat airport urusan jd lmbt..sbb anda kena fill up borang tu juga..dahla masa kt airport kena beratur panjang nak chop mohor..hahahaha..what the fish..

4.Peniaga2 Jalanan/Peminta Sedekah
FYI,dkt indon ni kerja sangatlah terhad,so diorang akan buat apa saja untuk cari duit..contohnya kalau kita ke Factory Outlet..keluar ja dr mobil,peniaga-peniaga kecil ni akan serbu..jual bermacam2 cenderamata...klau anda berminat..try la bargain sehabis banyak..sebabnya diorg akan letakkan harga tinggi pada pelancong..kalau taknak beli jangan tawar menawar..sekali anda dah tawar..dan mereka bg harga yg anda inginkan..anda mesti beli..sbb kalau tak beli..diorang akan bising2..maki dalam bahasa sunda la..segala mak nenek..kak aku la..dia pandai2 pi tawar..tp at last xmau beli..kena maki la kami..hahahaha,tp kt tmpt org..bila org marah kita..just ignore ja..jgn la buat mulut laser pi marah balik..bkn apa..tkut jgk kan..tahu la org indon ni pandai segala ilmu..so just beringat la..


Ni salah sorang peminta sedekah..dia menyanyi di jalanan utk dapatkan wang..so jika anda prihatin..hulur la ckit..mcm aku..kami bg rupiah 2000,cuma rm 70 sen duit kita..tp nilai ni dh ckup besar bg depa..insaf seketika time ni :-(

5.Hotel
Pada pendapat aku,better pilih hotel yg biasa2 ja kt cni..sebabnya kita akan menghabiskan masa kita untuk jalan2..bkn memerap dalam bilik..kt sana ada byk hotel budget..anda boleh booking guna booking.com,agoda or web air asia..cam aku ritu..aku book guna booking.com

6.Supir
Mesti & Harus pakai supir kalau nak ke tmpt jauh..contohnya nak pi Kawah putih ka..Tangkuban Parahu ka..sbb tmpt ni mmg jauh dr pekan bandung..kalau cuma nak ke Pasar Baru..sewa ja hotel dkt2 ctu..so bleh pi jalan kaki..kalau nak guna pengangkutan awam pun bole..tp hati2 la..takut kena tipu..

7.Senarai matawang
Before aku g sna..aku ada buat listing..supaya sng nak refer..oleh kerana aku dpt rate 327..so aku ikut rate aku la..hehe..sapa2 nak list ni boleh komen kt bawah k..


8.Airport tax
Oleh kerana aku pi dari Jakarta..airport tax 150,000..+- rm 50..kalau kt airport Bandung cuma 75,000...asing siap2..supaya anda tak terlajak shopping pulak..hehehe

Okla..sekian entry kali ni..be carefull when travelling...wasalam...:-)

25 comments:

  1. Salam nak tanya,
    Kat mana tempat yang best kat Bandung ye?

    ReplyDelete
  2. Salam..
    Kt Bandung byk tmpt menarik..
    Kalau nak shopping haruslah pergi Pasar Baru and Factory Outlet
    Kalau nak tgk tmpt yg nature ni pergi la Tangkabun Parahu or Kawah Putih..mmg best sgt...

    ReplyDelete
  3. Salam sejahtera untuk anda semua

    Mine Home Hotel Cihampelas

    Cheap, Clean, Comfortable & Safe
    Enjoy the ambience of the hotel at home

    PRICE STARTING From :
    1. IDR: 250.000 -300.000 /Night/Room
    Atau
    2. MYR: 81 - 96/ Night/Room

    **DAPATKAN PENAWARAN TERBAIEK DARI KAMI..

    ##5 minutes from the Cihampelas (center Ciwalk & jeans) 15 minutes on the way home Setiabudhi fashion factory outlets. 15 minutes from the dago, 20 minutes, towards new markets, 20 minutes into the plaza bandung.

    facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone : +622 203 9130
    Mobile : +6281322511883
    Email : hotelminehome@yahoo.com
    Facebook : Mine home Hotel

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera untuk anda semua

    Mine Home Hotel Cihampelas

    Cheap, Clean, Comfortable & Safe
    Enjoy the ambience of the hotel at home

    PRICE STARTING From Rp. 250.000 -300.000 / Night

    LOCATION:
    -5 minutes from the Cihampelas (center Ciwalk & jeans)
    -15 minutes on the way home Setiabudhi Rumah mode factory outlets.
    -15 minutes from the dago Factory outlet
    -20 minutes from Pasar baru trade cebtre
    -20 minutes from Airport Hussen bandung
    -20 minutes from Train station bandung

    facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone : +622 203 9130
    Mobile : +6281322511883
    Email :hotelminehome@yahoo.com
    Facebook : Mine Home Hotel

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  6. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  7. wow tips yang berguna sangat

    tambahin sikit tips yang nak pergi bandung silahkan kunjungi dulu

    http://www.padmatnt.com/

    ReplyDelete
  8. APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


    1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


    NEED APARTMENT
    NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    web apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong baik di Bandung maupun di Jakarta.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    Free & Eazy Program Tour (up to you)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Salam sejahtera...
    Ikut promo jika nak melancong di Bandung kami sediakan package dengan harga murah, utk lebih jelas sila tengok website kami :
    http://www.davintour.com

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  11. Salam kenal

    Mohon maap ikut pasang di Blogger

    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  12. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ...
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung

    ReplyDelete
  14. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ...
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung

    ReplyDelete
  15. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ...
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum wr wb salam sejahtera tuk Puan dan Tuan. Mohon maaf dengan tidak mengurangkan rasa hormat saya kepada Puan & Tuan.
    Saya dari Perkhidmatan sewa kereta di Bandung dak tumpang iklan sewa kereta untuk melancong di Bandung.
    Kami menyediakan kereta Avanza, Luxio, Apv dan pregio etc.
    Bila Puan & Tuan berkenan coba tengok saya punya blog untuk lihat harga dan penawaran dari saya cukup ketik WIRYARENTCAR dan bila ada cocok bisa hubungi saya melalui whats app no +6281221290421 atau call no +6281321900822 .
    Terima kasih atas waktu dan kesediaan Puan & Tuan untuk tengok saya punya blog, kiranya dapat menjadi rujukan berguna bila ndak pelancongan ke Bandung.
    AKhir kata saya ucapkan terima kasih dan semoga dengan adanya silaturahmi Puan &Tuan menjadikan hubungan dua negara tetap baik dengan menghilangkan perasaan tak baik sebagai satu bangsa serumpun. AMIN

    ReplyDelete
  17. salam tuan / puan ...
    ikut share harga percutian ke bandung ...
    Pakej 4D3N
    transport + hotel
    2 orang RM360/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM300/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM275/orang. ( 3 bliki )
    8 orang RM250/orang ( 4 bilik )
    10 orang RM225/orang ( 5 bilik )

    hotel dan transport di jamin best
    berminat shopping di Bandung,,

    bok now ,,,
    jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
    WhatsApp +6287722411941

    ReplyDelete
  18. Salam sejahtera tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau EMEL: ayunk.hayukka@gmail.com FB: ayunk hayukka (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah) mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG (insha allah) jom jom bercuti di bandung murah jer TERIMAKASIH :)

    ReplyDelete
  19. Promo terbaru Myr. 370/malam

    D'Villa Home stay bandung
    Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

    *minimum hunian 8 sampai 16 pax
    Facility
    1 rumah
    -6 room
    -1 musholah/surau
    -4 bilik mandi
    -1 ruang televisi
    -2 ruang tetamu
    -kichen seat (boleh masak sendiri)
    -balcony
    -aconditioner/ ac split
    -breakfast
    -tv cable
    -wi fi
    -iron
    -timbangan
    *dan vuew bandung
    Lokasi
    -15 menit dari airport & train station
    -10 menit ke jalan dago & factory outlet
    -10 menit ke jalan riau factory outlet
    -15 menit ke pasar baru
    -15 menit ke jalan cihampelas
    -10 menit ke stones cafe
    -10 menit ke gedung sate
    -10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
    -5 menit ke pasar traditional
    Alamat
    Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
    Phone : +6281322511883 ( Chepy )
    W apps : +6283821529157 ( Chepy )
    Email : dvilla_homestay@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. Promo terbaru Myr. 370/malam

    D'Villa Home stay bandung
    Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

    *minimum hunian 8 sampai 16 pax
    Facility
    1 rumah
    -6 room
    -1 musholah/surau
    -4 bilik mandi
    -1 ruang televisi
    -2 ruang tetamu
    -kichen seat (boleh masak sendiri)
    -balcony
    -aconditioner/ ac split
    -breakfast
    -tv cable
    -wi fi
    -iron
    -timbangan
    *dan vuew bandung
    Lokasi
    -15 menit dari airport & train station
    -10 menit ke jalan dago & factory outlet
    -10 menit ke jalan riau factory outlet
    -15 menit ke pasar baru
    -15 menit ke jalan cihampelas
    -10 menit ke stones cafe
    -10 menit ke gedung sate
    -10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
    -5 menit ke pasar traditional
    Alamat
    Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
    Phone : +6281322511883 ( Chepy )
    W apps : +6283821529157 ( Chepy )
    Email : dvilla_homestay@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Promo terbaru Myr. 370/malam

    D'Villa Home stay bandung
    Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

    *minimum hunian 8 sampai 16 pax
    Facility
    1 rumah
    -6 room
    -1 musholah/surau
    -4 bilik mandi
    -1 ruang televisi
    -2 ruang tetamu
    -kichen seat (boleh masak sendiri)
    -balcony
    -aconditioner/ ac split
    -breakfast
    -tv cable
    -wi fi
    -iron
    -timbangan
    *dan vuew bandung
    Lokasi
    -15 menit dari airport & train station
    -10 menit ke jalan dago & factory outlet
    -10 menit ke jalan riau factory outlet
    -15 menit ke pasar baru
    -15 menit ke jalan cihampelas
    -10 menit ke stones cafe
    -10 menit ke gedung sate
    -10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
    -5 menit ke pasar traditional
    Alamat
    Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
    Phone : +6281322511883 ( Chepy )
    W apps : +6283821529157 ( Chepy )
    Email : dvilla_homestay@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. Assalam wr wb

    Salam sejahtera
    Perkenalkan kami perusahaan jasa sewa kereta di Bandung hendak tawarkan kereta sewa murah.
    Untuk Info tengok blog kami :
    wiryarentcar
    Atau hub Whats app : +6281221290421
    kami siapa melayani Anda dengan baik dan tulus.
    Terima kasih atas kesediaan membaca dan melihat blog kami.

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  24. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    ReplyDelete
  25. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    ReplyDelete