Advertisement

Sunday, March 31, 2013

Majlis Pertunangan

Oleh sebab semalam anak saudara sebelah suami telah melangsungkan majlis pertunangan,aku tergerak ati nak buat posting pasal mini pelamin ni..

Sekarang ni dah jadi macam trend kan..asal majlis tunang ja mesti kena ada mini pelamin..cantik pulak tu...zaman aku kawin dlu..blum ada lg pakej mini pelamin ni..sejak 2 menjak ni je semakin popular n jadi 1 trend...

Tak terkecuali anak saudara ku..mini pelamin dia cantik...simple but sooo sweet...ditambah lak dgn gabungan hijau n pink..mmg cantik..



Tuan empunya badan pun cantik..so makin menyerlah la dia bila dok atas ni..hehe..


Tgk tu..maksu dia pun menyibuk ambil gmbaq..hahaha...

Anyway,congrats kak long on ur E-day...tggu majlis perkahwinan plak nnt..:-)

Thursday, March 28, 2013

Celebrate Hubby Besday at Ixora Hotel

Haa...inilah suprise yg aku katakan nak cita tu..
Cmni..aku dpt idea nak suprisekan hubby masa 2-3 ari before besday dia..memula ingt cuma nak g mkn2 je..tp why not aku kol the hotel utk tanya boleh tak buat special arrangement for birthday..
Then pas bercakap dgn F&B Exec...dia cakap boleh..then aku suruh la dia buat decoration untuk birthday plus aku nak kek besday..aku ckp 1 slice should be fine..sbb laki aku bkn penggemar kek..lgpun kalau banyak2 sapa nak makan plak...

So,pas keja..aku ajak hubby ke Ixora hotel..tp aku mmg dh inform dia..nak ajak mkn2..tnpa dia tau yg aku dh buat special arrangement..
Smpai ja kt hotel..the waitress tnjukkan tmpt duduk kami..1st impression time tu..ok..just nice..just decorate dgn belon2..as simple yg aku mntk..then hubby dh kalut tnya..berapa plak kena byaq dgn decoration ni..aku ckp..alaa..xmahal la..ayg sja suruh diorang hias ckit..special for birthday boy..hehe


Simple decoration...tp aku suka..hehehe..xnak la crowded sgt kan..lgpun bwk anak..hehe...
Pas have a sit,kami pun start order makanan...aku order pizza...hubby lak order Lamb dgn garlic rice..
Air plak aku amik cuppucino while hubby amik air Watermelon..


Tadaa..makanan dah sampai..sedap2...


Birthday boy makan dgn lahap kot..pulun..hahahaha...

Masa tgh2 dok mkn tu...kami dikejutkan dgn lagu besday...aku dah jangka ni mesti staff Ixora hotel dtg bwk kek...then mmg betull..siap diorg 5 org nyanyikan lagu besday kt hubby..muka hubby aku dh merah padam time tu..tp aku tau dia seronok..menjadi jgk plan aku ni..hehehehe

 Thanks you all..sebab dh berjaya suprisekan hubby saya..Thank you sooo much...

Hubby dah bersedia nak tiup lilin..tp time ni si kecik pun menyibuk..dia nak hembus jgk..hahaha


Sempat lg posing tu..hahaha..staff hotel tlg snapkan..hehe..

Mmg hubby aku sgt berterima kasih pda isterinya sbb bg suprise camni,,,xpa abg..sekali sekala je...
And around pukul 9.30..aku mntk bill..

Aku dok budget dlm rm 150,tp rupanya2 kurang dr apa yg aku sangkakan..
Total cuma RM 110.20 including Gov tax & Service Charge..ok la tu kan..

Aku mmg fully recommeded pada kawan2 yg nak buat besday kt hubby ampa..sebabnya utk decoration diorang lgsung tak charge & kek aku tu cuma rm 18 je..hehe..tmpt pun best..wlpun bkn kt hotel 5 bintang knnn...

Jumpa lg..adioss...


Kisah Sebelum Sambutan Besday Hubby

27/03/2013
Pagi2 send msg kt hubby..

Aku:Abg,sempena birthday abg,abg nak hadiah apa?ayg nak belikan
Hubby:Abg nak kebahagiaan dah cukup..brg boleh dibeli..kebahagiaan tu lambang cinta abadi..

Pas dpt reply dr hubby..rasa cam nak gelak guling2 dh..haha
Then aku reply balik:

Aku:Hahaha..ayat tu..nak tergelak besar ar ni..ayg janji akan bahagiakan abg sampai akhir hayat ayg..love u till i die...promise..hehehe

Pastu aku pun ternanti2 la apa dia nak reply..tggu lama gk la..tp xreply..aku hampa then terus sambung wt keja..dok sat pastu bunyi msg..buka ja msg laki aku antaq..rasa cam nak pengsan sat....

Hubby:Kaulah isteri kaulah penyeri,permaisuri anggunku tersemat dihati,putera dniel anugerah ilahi,pelengkap family 1 chemisty

Nahh..dia bg pantun ni kat aku..muahahahaha...patut tggu lama sgt nak reply..rupanya dok karang pantun...hahaha..adoila..romantik jgk suami aku ni..huhu..

Then aku malas dh nak pikiaq pantun apa nak reply..aku just reply balik..

Aku:Thanks abg sbb lengkapkan hidup ayg..

Then msg berakhir kt ctu..

Tghari tu aku keluar during lunch time belikan hadiah kt hubby...Nak tau hadiah apa...jeng3x

28/3/2012
Tepat pukui 12 tgh mlm..aku lupa nak wish besday kt hubby sebab aku tertido...
So pagi2 buta aku wish kt dia..tp cuma atas sekeping nota..then bwah tu aku selitkan hadiah (jam tgn)..time tu hubby tgh mandi..aku saja buat cmtu..konon pas dia keluar bilik mandi..dia terkejut la..aku plak terus keluar pi keja..



Pas 10 min keluar rumah..hubby send msg

Hubby:Thanks syg..Love u...
Aku:Love u 2..

Mungkin hubby ingt mlm tu aku lupa besday dia,tp sebenarnya tak..aku tertido..
N mungkin jgk hubby ingt cuma itu je suprise untuk dia (hadiah)..tp dia dia taktau..aku dah wt special arrangement utk besday dia..hehehe..

Jom tgk next entry utk mengetahui apa yg suprise sgt tu..huhuhu





Autocity,Shop in Da Park

Meh nak cita ckit apa yg ada kt Autocity,Juru ni..mcm2 ada beb...Kalau nak shopping,i would suggest shop in the park..dari accessories,baju,handbag dan segala mak neka la ada..hehehe



Dalam banyak2 kedai kt cni..aku memang betul2 tertarik pada "The Bagz",sebabnya kt cni ada jual handbag Coach Original...Aku sedang gigih simpan duit utk beli ni...kalau bkn sbb roadtax keta mati bulan ni..mesti dah boleh grab 1..huhu


Satu lg kedai yg menarik perhatian aku ialah kedai frame..yg juai frame berserta jam tu..mmg unik la..Ada 3 set..kalau gantung kat rumah mmg terbaikk la..

Jam tu ala-ala kat atas...tp ni gmbar from pakcik google..aku lupa nak snap actual picture kt tmpt tu..cantik kan...suka sgt aku..nampak moden n lively...

Selain dari shop in da park,kat autocity ni ada mcm2 makanan,pizza,subway,TAO,golden triangle,swensens, SOHO & mcm2 lg la..
Kat SOHO ni makanan pun best..aku pernah pi msa dept dinner dlu..tp siang la..kalau mlm tu dh lain jadinya..sebab dia akan transform ke Pub..hehehe


(Gambar ikhsan google)


Pendek kata,siap duit jela..huhuhu..Sebab tu autocity ni terkenal dgn jolokan "One Stop Auto & Food"

Wednesday, March 27, 2013

Nasi Burung Puyuh at Taman Guar Perahu

Kali ni aku nak review sikit pasai Nasi Burung Puyuh kt Taman Guar Perahu..
Actually dh byk kali aku pi mkn kt sini..n tmpt ni adalah salah 1 kedai favourite aku kalau ptg2 aku tak masak..so taktau nak makan apa..just ajak hubby makan nasik ni..sedap pun sedap...


Nasi Burung Puyuh ni ala2 nasi ayam la..tapi tukaq pada burung..
Then dihidangkan bersama sup & air asam..mmg marvelous...sedapp...kami 2 org selalu order 3 pggan okeh..sebab kalau 2 tak ckup..laki bini badan kecik ja..tp makan byk kot..huhuhu

Cara nak pi kedai ni sng ja..kalau dari arah Penanti..lepas dr smpg Puncak Mutiara Cafe..akan jumpa 1 trafic light nak masuk taman guar perahu kan..haa...kedai dia cuma kt dpn tu..bertentangan dgn bilik Gerakan PKR..hehehe

Mesti cuba ok..pasni mesti nak pi lg...

Sunday, March 24, 2013

Pulut Mango at Tesco Seberang Jaya

Aku ni penggemar pulut mango..antara byk2 tmpt aku makan..kt Tesco Sbrg Jaya ni aku rasa paling sedap..(tp of course la kalau aku buat lg sedap kan,hahaha)

Pulut dia mmg mervelous..lemak2 gitu..aku suka..then mangga dia lak..mmg mangga yg gred A..yg manis..
pernah ritu aku pi mkn kt 1 tmpt..guna mangga biasa..masam plak tui..btui2 spoil la..tp harga smpai rm 7...not worth kot..tak perlu la sbut tmpt kan..:-p

Harga sepinggan pulut mango kt sini rm 5...
Murah kot bg aku..hehehe

Tgk gmbar kt bwah..meleleh air liur aku tgk..sedap3x (versi upin ipin)..:-p





kat bawah ni plak koey teow tomyam..hubby aku mkn..sedap jgk..tp pedasss...harga rm 5.50...

Bola Kampung The Movie

Smlm bwk anak teruna tgk bola kmpung the movie...anak aku mmg penggemar gmbaq ni...siap lagu bola kmpg dia dah hafal..Ooo la..ooo la kampung...bersama gelak ketawa...bla..bla..bla..hehehe :-)



Sinopsis:

Amanda merupakan seorang puteri yang berasal dari dunia maya sebuah permainan bernama ‘Kingdom Hill’. Baginda telah dihantar ke Kampung Gong Lechar untuk mencari Perwira Suria, iaitu penyelamat yang boleh menamatkan krisis yang sedang melanda kerajaannya.
Malangnya, baginda hilang ingatan sebaik sahaja tiba di Kampung Gong Lechar. Iwan yang merupakan hero Bola Kampung telah tersalah sangka bahawa Puteri Amanda adalah saudaranya yang sepatutnya datang melawatnya di kampung semasa cuti sekolah. Baginda puteri kemudiannya menghabiskan masanya beramah-mesra bersama Iwan dan rakan-rakannya. Tidak beliau sedari akan hakikat  bahawa seorang anasir perosak dari dunia permainan maya yang berniat untuk membunuh baginda telah muncul di Kampung Gong Lechar.
Ingatan Puteri Amanda kembali pulih sedikit demi sedikit. Misinya untuk mencari pahlawan terpilih iaitu Perwira Suria telah berjaya apabila beliau menyedari bahawa Saboklah perwira yang dicari-cari selama ini. Malang sekali, Puteri Amanda telah ditangkap dan dilarikan oleh anasir perosak dan dipaksa untuk pulang ke dunia permainan maya, Kingdom Hill.
Iwan dan rakan-rakannya bersiap-sedia untuk menyelamatkan Puteri Amanda dan kerajaannya daripada serangan anasir perosak tersebut. Kumar yang merupakan seorang saintis muda kampung itu menyedari bahawa permainan alam maya terkemuka Kingdom Hill telah diserang virus dan mengesyaki virus yang sama menjadi punca kekacauan yang melanda keselamatan kerajaan maya itu.
Iwan, Sabok dan Azizul kemudian memasuki dunia maya Kingdom Hill dengan tujuan untuk menyelamatkan Puteri Amanda sekaligus menghancurkan niat jahat Lord Vilas untuk menakluki kerajaan Kingdom Hills.


“Apabila Fantasi Melangkaui Realiti”



So kepada penggemar cita Bola Kmpung..bwalah anak anda ke pawagam...

Wednesday, March 20, 2013

D King Mee Udang Banjir Sungai Petani

Pernah dengar D King Mee Udang Banjir kt Sungai Petani??Mmg famous la Restoran ni di kalangan org Utara...
Direction:Amik Exit highway Sungai Petani selatan..then straight ja..restoran ni betui2 berhadapan dgn Giant Sungai Petani..

Restoran ni beroperasi setiap ari dari pukul  7.00 mlm pada ari biasa..kalau ari sabtu ahad pkul 4 ptg dh buka..kecuali ari Isnin..so,jgn plak tersilap pi ari Isnin..nnt kecewa plak sbb tutup kan..hehehe

Landskap kt dalam ni sgtlah cantik..ada byk pilihan tmpt duduk..samada nak duduk bersila ke,atas kerusi ke..or nak bilik aircond..smua ada..mmg luas restoran ni..n betul2 sesak dgn pelanggan..
Agak2 sehari dia untung berapa eh?hahahahaha







Ni Mee Udang Banjir Special...ada 3 ekor udang yg beso2..udang laut plak tu..mmg btui2 sedap & menyelerakan...

Kami order Mee Udang Special 2 Pinggan,Air amra,Carrot susu & milo ais utk nenial..+ Kerang Bakar 1 pinggan...cuba teka wpa rm utk smua tu???huhuhu



TOTAL=RM 40.40..murahkan??


Monday, March 18, 2013

Tips Melancong Ke Bandung

Ok..skrg ni waktu lunch..so aku nak merajinkan diri ckit untuk share tips-tips berguna kepada smua tourist2 yg akan ke Bandung..Bkn apa..supaya anda sentiasa be prepared dan berhati-hati bila berada di negara org..

1.Pasport
Sblm pi melancong kena pastikan ada Buku Merah..International Pasport..n make sure tempoh tamat sblm 6 bln k..kalau tak anda akan terkandas kt airport...hehe

2.Matawang Indonesia
Sebelum aku pi,aku dah tukar 7 juta rupiah (ada dpt masa tu 1 juta=rm 327),so kira la sndiri wapa rm aku tukaq..heehehehe
Tp just sharing la..bg aku better tukaq kt Indon sbbnya aku ada pergi tanya kat money changer kt sna..1 juta rupiah cuma rm 310 duit kita..rugi betul dah tukaq byk kt sini..

3.Borang Visa/Imigressen
Actually masa dalam flight,pramugara or pramugari akan edarkan borang,ampa kena beritahu dari Malaysia..sbb ada 2 borang kena fill up..kalau dari Indonesia..depa dpt 1 borang ja..
So pls mention..Malaysian ok..
Dan pastikan jgn tido masa pengagihan borang tu..klau anda tertido tanpa mengisi borang..nanti sampai kat airport urusan jd lmbt..sbb anda kena fill up borang tu juga..dahla masa kt airport kena beratur panjang nak chop mohor..hahahaha..what the fish..

4.Peniaga2 Jalanan/Peminta Sedekah
FYI,dkt indon ni kerja sangatlah terhad,so diorang akan buat apa saja untuk cari duit..contohnya kalau kita ke Factory Outlet..keluar ja dr mobil,peniaga-peniaga kecil ni akan serbu..jual bermacam2 cenderamata...klau anda berminat..try la bargain sehabis banyak..sebabnya diorg akan letakkan harga tinggi pada pelancong..kalau taknak beli jangan tawar menawar..sekali anda dah tawar..dan mereka bg harga yg anda inginkan..anda mesti beli..sbb kalau tak beli..diorang akan bising2..maki dalam bahasa sunda la..segala mak nenek..kak aku la..dia pandai2 pi tawar..tp at last xmau beli..kena maki la kami..hahahaha,tp kt tmpt org..bila org marah kita..just ignore ja..jgn la buat mulut laser pi marah balik..bkn apa..tkut jgk kan..tahu la org indon ni pandai segala ilmu..so just beringat la..


Ni salah sorang peminta sedekah..dia menyanyi di jalanan utk dapatkan wang..so jika anda prihatin..hulur la ckit..mcm aku..kami bg rupiah 2000,cuma rm 70 sen duit kita..tp nilai ni dh ckup besar bg depa..insaf seketika time ni :-(

5.Hotel
Pada pendapat aku,better pilih hotel yg biasa2 ja kt cni..sebabnya kita akan menghabiskan masa kita untuk jalan2..bkn memerap dalam bilik..kt sana ada byk hotel budget..anda boleh booking guna booking.com,agoda or web air asia..cam aku ritu..aku book guna booking.com

6.Supir
Mesti & Harus pakai supir kalau nak ke tmpt jauh..contohnya nak pi Kawah putih ka..Tangkuban Parahu ka..sbb tmpt ni mmg jauh dr pekan bandung..kalau cuma nak ke Pasar Baru..sewa ja hotel dkt2 ctu..so bleh pi jalan kaki..kalau nak guna pengangkutan awam pun bole..tp hati2 la..takut kena tipu..

7.Senarai matawang
Before aku g sna..aku ada buat listing..supaya sng nak refer..oleh kerana aku dpt rate 327..so aku ikut rate aku la..hehe..sapa2 nak list ni boleh komen kt bawah k..


8.Airport tax
Oleh kerana aku pi dari Jakarta..airport tax 150,000..+- rm 50..kalau kt airport Bandung cuma 75,000...asing siap2..supaya anda tak terlajak shopping pulak..hehehe

Okla..sekian entry kali ni..be carefull when travelling...wasalam...:-)

Sunday, March 17, 2013

Admitted..

Rasanya mcm dh lama sgt xupdate blog..bkn apa...bz ckit menguruskan mak aku yg admit hospital..dgn nak uruskan umah tgga lg kan..hehehe

Mlm jumaat lepas mak aku dh dimasukkan ke spital selepas gangstrik yg teruk..so pas pi spital..doktor suspect hepatitis..(iaitu sakit yg berkaitan dgn hati)..tp pas check throughly,cuma jgkitan kuman..alhamdulillah..

Tp smlm mak aku xleh kuaq lg..sbb tekanan darah nek pulak..
Tu sure dia dok tingat nak lik umah..hehe..biasa la kan..org tua2...

Dah boring2 dok menjaga my mum..aku pun snap photo sndiri..gelong kan..hahaha

Wednesday, March 13, 2013

Baju Tido Upin Ipin

My hero aka anak aku adalah peminat setia katun upin ipin.Mmg dia minat abis la..so baru2 ni kami g jejalan kt Billion..then terjumpa la baju tido upin..yg warna biru ada bulan sabit tu..hehehe..
So pas ja si kecik tu tgk baju ni..terus xmau lepas..tgk2 harga..gulp...rm 39.90 hanya utk sepasang baju tido??Tak expect pulak harga cmtu..tp pas kelebek..rupa2nya baju tu mmg original upin ipin..
So..pas pikir2..kami pun beli la kt dia..tp...sama2 kuarkan duit..maksudnya mama bayar separuh,papa bayar separuh..heheehe..bkn apa..bg aku mahal kot..baju tido sepasang ja rm 39.90..hhehehe

Xpala..utk anak teruna sorang kan..kalau 2-3 mau ranap gk duit..
Tgk la budak cewi bawah tu...seronok la dia dpt baju tido tu..huhuhu


Felinna Inchloss Lotion

Pernah dengar Felinna Inchloss Lotion tak???
Jom nak brief ckit pasai product ni..Actually lotion ni dh mmg famous skrg..the reason kenapa inchloss terbaik??jom baca

RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!

1) Lotion ni sangat wangi dan xterlalu panas dan xberbau seperti minyak angin, dia dingin dan mesra pengguna. malah mudah dibawa and selesa dipakai walaupun ketika bekerja (so xdakla org cakap..ko sakit perut eh? Bau minyak angin jek)

2) Hanya sekali sapuan anda bole lihat perbezaan inch anda (pastikan ukur sebelum guna ya). Mudah nak apply kat mana2 bahagian kita xpuas hati, ade customer sapu kat pipi dia yg bolat!

3) Inchloss diformulasi dari bahan2 semulajadi yg selamat utk wanita hamil,menyusu atau gastrik..Ianya selamat bagi wanita hamil kerana rumusan nya xda sebarang chemical..kecuali! Jangan lah sapu kat perut tu nak bagi kurus pulak... 

4) Kita bole mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yg kurus sekadar nak buang lemak2 sikit2 tu pon bole cuba..pasti puas hati!

5) Yang pasti dengan inchloss dah hantar utk dibacakan 30juzuk alquran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..agaknya sbb tu 1 hari pakai da nmpk kesannye. (Jd jangan langkah ya)

6) Felinna (owner product) mencuba sendiri dan rasakan result yg fantastic! Bombastic! Dan yg pasti xnampak plastik hnya dalam masa sebulan 5KG TURUN uoll! Over x? Haha 
Aku mmg dh lama jual produk ni..sale sgt2 memberansangkan..kalau berminat nak jd agen or nak beli...boleh contact aku..best price guarantee...
call/sms/whatsapp eka 013-5098311

Tuesday, March 12, 2013

Coach Sale...Laura BagCollections

Arini aku nak share handbag coach sale kt 1 page..rambang mata aku tgk wei...sale ni start smlm 11/3 n sampai 12/3 ja (before 10.00 pm)..so masih ada masa lg utk pilih..aku dh berkenan 1..tp kena balik bodek hubby dlu..if dia xmau sponsor smua..sorang stgh pun xpa..hahaha




nak tgk byk lg...like je page ni...

https://www.facebook.com/pages/LauraBagCollection/179404592083692

cpt2 jom grab 1...hehehe

Monday, March 11, 2013

A precious gift from my precious hubby

Yeye..dpt hadiah lg..hubby aku ni even kurang romantik..tp dia sgt2 lah memahami aku..ritu aku sja la ckp nak tab,last2 dia beli ari ahad ritu..
Hubby aku ni mmg dia kurang tunjuk keromantikan dia..tp aku boleh kira berapa byk benda dia bg aku..even BB aku pun dia belikan..laptop aku,camera aku,handbag guess aku,baju guess aku,pendek kta..dia beli smua..smpaikan dia xbeli utk diri sndiri pun xpa..jnji bini dia heppy..hehehe



Aku pilih kaler putih sbb sesuai kot utk pompuan...gmbar ni dr google ya sbb aku xsnap photo pun dgn tab baru..stg org kta cewi sgt plak kan..hahaha

Ok..ckup2 sudah la kan..Jom wt keja sambil senyum sbb ada gadget bru..huhuhuhu