Advertisement

Thursday, February 28, 2013

Day 4..Jakarta Pasar Baru & Mangga Dua..& Balik Penang!!!

Day 4 & The Last Day at Indonesia..
We spend our time to visit Passer Baroe (Pasar Baru) n Mangga 2...so kt Jakarta kami guna angkutan kota...buat2 berani sndiri nek kenderaan awam..tp driver angkutan tu ada pesan..hati2 ya kak di Jakarta...so faham2 jela apa maksudnya kn..

No photo aku dlm Angkutan Kota..sesak gk dok lam ni..selagi leh sumbat..depa sumbat sehabis byk..hehe..tambangnya rp2000,duit malaysia dalam 7 kupang ja..murah kan..hehe



perut lapaq gila sbb xbreakfast..so kami decide beli A&W ja..breakfast+ lunch kt Mangga 2....


So pas penat berjalan..kami balik ke hotel & check out...kt depan hotel ada taxi blue bird tggu..so kami suruh dia antarkan ke Airport...flight balik Penang pukul 5.45 ptg...



Insyaallah kalau ada rezeki ketemu lg...tp mmg best trip kali ni..sbb dpt rasai betapa bertuahnya hidup kt bumi Malaysia..I Love Malaysia...

Next plan:Hatyai Mungkin???Hehehehe...

SNE & Beutskin Essence

Aku ni kan..gedix ckit..tgk org putih..aku pn nak putih..budget nak putih cam Adira..so..pas survey2..rasa tingin nak mkn SNE & Beutskin..hahaha
Pas tnya harga pda sorang mmber..mak aii..rm 380...amik BE & SNE..dia suggest utk kesan maksimum..kena ambik 2-2 jnis..klau BE ja kurang berkesan la..
So aku ni dh obses nak cntik..tanpa pikir panjang..aku pun trus order...kahkah

Status: Successful
Reference number: 1768534167
Transaction date: 28 Feb 2013
Transaction time: 17:09:31

Xpikiaq hubby nak mrah ka apa dh..slumber ja order...hehe..

So kita tgk la hasilnya pas 1 bln no..harap2 gebu la..hahaha



Sapa2 yg berminat nak beli boleh aje...aku ni dh jd mmber..so aku leh tawarkan harga menarik utk ampa..hehehe...jomla cuba..jom cntik sesama..

Wednesday, February 27, 2013

Day 3 at Bandung...Pulang ke Jakarta

Day 3..kami xleh pi  jauh2..sebab nak pulang ke Jakarta..so just rest kt hotel n pusing2 sekitar kawasan tu ja...tp sempat lg pi Pasar Baru Sekali lg..Shopping apa2 yg ptut kt Pasar Baru,then kami check out hotel n menggunakan supir kembali ke Jakarta..
Dalam pukui 3.30 ptg gerak ke Jakarta so dalam 7 mlm dh smpai...
Kami menginap kt Tune Hotel Pasar Baru Jakarta...Best gk hotel ni..even bilik dia kecik ckit..tp ok la..selesa...


After check in hotel,then take rest sepuas-puasnya...esok misi nak pi Mangga Dua Jakarta & Pasar Baru Jakarta...
Pastu  lena n dibuai mimpi2 yg indah..(******)

Tuesday, February 26, 2013

Day 2 at Bandung...Kawah Putih

Arini kami janji dgn pak supir nak pi kawah putih...so tepat jam 7 pg Mas Nafiz dah dtg..nindiaaa...
pkui 6.30 pg kt Bandung...gila cerah...hehehe



Perjalanan nak pi Kawah Putih ni mengambil masa +- 2 jam 30 min dr Central of Bandung..jalan dia lebih kurang nak pi Cameron Highlands...jalan putar 2 (pusing2 la bahasa kita,indon ngomong putar...hahaha)...
After perjalanan yg memenatkan..kami smpai kat kaki gunung...so kt cni kita leh pilih samada nak naik keta or nek angkutan..nek keta charge rp150,000,nek angkutan lak chargenya rp 60,000 per person pi balik..kalau nek keta ni,kena beli tiket asing lak..so kami pilih nek angkutan..bru adventure ckit kan..hehe


So,pas 20 min nek angkutan,kami pun sampai la...mai nak cita ckit pasai history kawah putih ni..
Org dlu2 depa percaya...tmpt ni didiami oleh jin..n sapa yg smpai kt ctu akan mati...(huh..takutnya dengaq)..tp tu sekadar mitos ja..

Smpai2 ja kt bawah..Subhanallah..Indahnya Alam ciptaan tuhan...
Sejuk gila kt cni..bayangkan la..tgn aku smpai kebas...tp kt cni ada bau sulfur..thats why kami pakai topeng tu..hehehehe




Cantik kan...Insyaallah kalau ada rezeki.nak mai lg nnt..bwk my lil son & hubby...doa2 kan ada rezeki lebih k..:-)

Day 1 at Bandung..Sekitar Factory Outlet & Pasar Baru

22/02/2013
Ok..lets start a wonderful morning at Bandung..pg2 lg aku dh terjaga..sebabnya..pkul 6.30 pg dh cerah menerang cam pkul 8 pg kt Malaysia...so,seperti yg dijanjikan dgn supir smlm..kami sruh dia fetch us around 8.30 pg..so dalam 8.15 dia dah terpacak kt lobby hotel..


Jom shopping kain sulam & kain batik kt pasar baru..meremang mata kot..hahaha..selalunya org guna meremang bulu roma..aku pndai2 ubah jd meremang mata..kihkih

After spend half day kt pasar baru,kami pun bertolak utk pergi lunch kt Restoran Nasi Padang...makanan ok la jgk..cam kt malaysia..cuma dia serve kita byk2 lauk..yg mana kita sentuh dia kira,yg mana tak sentuh tu tak dikira la (dlm ati terpikiaq,ntah2 lauk yg aku mkn tu,dh dihidangkan utk org len..hahaha..dan2 geli tekak)


Ni photo kami dkt dpn Restoran tu..aku,my sis,my bro in law,pak supir n bini pak dudi..hehehe
Setelah abis mkn..gerak plak ke factory outlet..Pi Bali Heaven,Pi Wow,Pi Terminal Tas,bestttt..aku beli t-shirt guess n jeans guess kt hero kecik aku..kt mama dia beli jeans guess jgk..klau dok cni lama2 mau rabak poket kot..huhuhu


Ok..pas shopping sampai drop..kami pun balik tido..so tido nyeyak la mlm tu sbb brg2 idaman dh dpt..hehehe...Nitezzzzzz....

Dari Penang ke Jakarta & Bandung

Pada 21/2/2013 me & my sis buat pertama kalinya menjejakkan kaki ke Ibu Kota Jakarta seterusnya Bandung.Kami berlepas dari Penang International Airport pada Jam 9.35 mlm & tiba di Jakarta Airport pada jam 10.55 mlm waktu Indonesia.(kt cni dah pkul 11.55 mlm la..time tiba kt sna dh rasa ngantuk smcm dh)..hehehe

Trip kali ni hubby sepatutnya join..akan tetapi..oleh sbb2 yg xdpt dielakkan..dia xjd pi..xpelah dear..next time kita pi 3 beranak k..

So sebaik ja tiba kt sna..supir kami dh siap tggu..iaitu Mas Nafiz...actually aku dpt contact supir ni dr blogger2 jgk..so sapa2 yg nak g bandung or jakarta boleh gunakan khidmat pak supir ni..Mas Nafiz tu supir..Pak Dudi ni tokey dia..hehehehe

Pak Dudi
02293856969,    +622293856969
081312089315,  +6281312089315


Selepas mengharungi perjalanan dlm 3 jam++,akhirnya kami tiba di Bandung..Kami menginap di Pop Hotel Bandung..leh tahan hotel ni n sng nak cri makan coz hotel ni dlm supermarket...
Jom layan gmbar hotel dlu...



Time kami smpai tu dah pkul 3++ waktu indon,mata sgt2 lah berat...so aku terus lena xsedaq kediri smpai pg..hahahahaha...Zzzzzzz

Friday, February 15, 2013

As Beauty..A Simple Beauty..

Aku ni sgtlah susah nak percaya pd satu2 produk..tp since aku tgk collegue aku muka dia cantik gila (Credit to Atiekah Halim)..so aku pun beli la As Beauty...hasilnyaaa...tadaaaa...
Sgt2 memuaskan ati..
Below is my own testimoni...


Beza kan???Before & After??huhuhu

Kt bwah ni jgk antara testimoni pengguna2 As Beauty..kalau minat nak order boleh roger aku k..
Eka 013-5098311...or dari page AS BEAUTY SKINCARE..




Kepada kwn2 yg nak putih gebu,calling2 k...hehehe...nk bg harga kwn2 jer..:-p