Advertisement

Thursday, March 29, 2012

Suprised on Hubby 31st Birthday at Restoran Aur Gading Mee Udang Sg 2

Jeng3x
Aku sengaja ambil cuti half day utk wt suprise ni...sebenarnya aku dah plan awai2 lg..
Aku dah pi tempah kek pada 27hb semata2 plan aku berjalan dgn lancar..then pada 28hb aku g ambil kek dan hantarkan kt Restoran Aur Gading...aku dah berkomplot dgn pekerja kedai tu..masa aku dtg dgn hubby nnt..buat cam biasa..biar kami order makanan dlu,pas makanan dah sampai..bru keluarkan kek yg aku bwk td..kononnya utk suprisekan hubby la..hehehe...


Mee Udang Dah sampai..


Hubby tgh kusyuk mkn tanpa menyedari kek akan sampai sebentar lg..hehehehhe




  Tadaaa..pekerja restoran dh bwk kek siap cucuh lilin...



Hubby ternyata terkejut dgn suprise yg aku buat...tgk..muka hepi smcm ja pas tiup lilin..hehehe


Sessi suap kek kt hubby...Nenial pun nak interframe..hahaha

Last but not least....

This place is very memorable to us where we celebrated hubby 25th years old birthday 6 years ago.At that point of time,we just as a couple.And now we were here again for his 31st years old birthday..But Now,we are married with 1 son..Thanks GOD...Alhamdulillah...


Thursday, January 26, 2012

Muzium Kapal Selam Melaka

Day 2 at Melaka..
Pg2 dah pi Pantai Klebang..sebab nak tgk kapal selam yg terdampar di pantai..mmg besaq gilos kapal selam ni...







Pas snap2 photo..kami check out hotel & bertolak ke Port Dickson..:-)

Wednesday, January 25, 2012

Kota A Famosa & River Cruise Melaka

First time aku dtg Melaka ni masa darjah 6..Tu pun dgn rombongan sekolah pas abis UPSR...Ternyata,Melaka dah byk perubahan..tp Kota A Famosa tetap tak berubah la..kan tmpt bersejarah..takkan diorg nak robohkan pulak..hahaha..

Gambar ni pemandu beca yg tolong snapkan..Lovely sgt gambar ni..
We are Happy Family..Luv u Syg...





Pas ke Kota A Famosa kami naik beca ke Bangunan Merah..rasa cam dok negara len plak bila kt Bangunan Merah ni..sebab landskap sgt cantik..fefeling ala2 dok kt obersea...hehehe




Pas penat posing..abg beca antarkan kami ke River Cruise..kira berbaloi jgk la bayar rm 15..sebab kalau nak jalan kaki penat jgk..dgn nk dukung si comel n montel tu lg..hehehe





Cantik kan lukisan2 tepi bangunan ni...serius cantik...tp kan oleh sebab bau air sungai yg meloyakan tu..rasa cam tak sabar plak nak turun dari cruise ni..kalau sungai ni tak berbau sure nyaman ja kan..:-)

Ok..pas penat round2 sekitar kami terus balik hotel..makanan pun tapau ja..sebab penat sgt kan..nak jalan2 pun takdak tenaga dh..balik mandi & tidooowww...

Sunday, January 22, 2012

Melaka Bandaraya Bersejarah 25 Feb~28 Feb 2012

Sblm ni pernah dengar org cakap..Melaka ni tak bestla..takdak apa la..tp setelah pi sendiri..mmg ternyata Melaka sgtlah best...

Kami bertolak ke sana pada 25 Feb pukul 8.00 pagi..setelah mengharungi perjalanan selama 7 jam..Akhirnya pada pkul 3.00 ptg kami selamat tiba di Melaka..biasa la kan..bwk anak kecik..so kena berenti merata....hehehe

Kami check in di Hotel Seri Costa..Hotel ni betul2 tgh pekan..cuma 500 meter dari Menara Taming Sari...n Melaka Parade...yg bestnya mlm2 leh keluar pi pasar mlm kt ctu...lokasi sgtlah strategik...



Anak teruna aku..sampai ja hotel..mula la nak melompat..teruja kot tgk bilik cntik..hehehe..So pas berehat sebentar..kami pun memulakan perjalanan menjelajah Bandaraya Melaka..Oleh kerana dh ptg,hubby decide nak ronda2 jalan kaki di sekitar kawasan tu ja..Jom layan gambar..



Ni gambar sekitar Kapal Besar tu..kami just jalan2 kt ctu..tak naik pun atas kapal..sebabnya anak teruna taknak naik...nangis2 dia..xtau la kenapa..blkg kapal besar tu ada river cruise..tp hubby ckp esok jela naik...sbb dah nak mlm kan..kami singgah mkn jap kt ctu then terus balik hotel utk berehat dan tido....

Sunday, January 1, 2012

Dunia Blogging

Arini bru tergerak ati aku untuk berblogging...Saja untuk mengisi masa lapang & also share my sweet moments with family & fren.
Mama kepada the cutest son in da world "Muhammad Daniel Hazim" and wifey to "Mahadzir Bin Ishak"